avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general STOPAJ LA SURSA !
Discuție deschisă în Contabilitate în general

STOPAJ LA SURSA !

BUNA ZIUA,

DORESC SA INTREB DACA STOPAJ LA SURSA INSEAMNA DOAR SUMELE DATORATE PRIN DEPUNEREA DECLARATIILOR SAU SI PENALITATILE AFERENTE ACUMULATE ULTERIOR !? SE STIE CA DE MULTE ORI DOBANZILE SI PENALITATILE SUNT MAI MARI DECAT DATORIA IN SINE !
AM AJUNS IN SITUATIA ASTA SI SUNT HARTUIT DE CATRE ANAF, PROLIFEREAZA AMENINTARI CU PUSCARIA SI ASA MAI DEPARTE.
VA ROG SA MA LAMURITI .

VA MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: ContSters257414 , utilizator 09:50, 22 Octombrie 2012
cercetat poate, condamnat mai greu...

foarte probabil n-ati avut posibilitatea sa platiti...

Stopaj la sursă. Lipsa posibilităţilor financiare.

În acest context, asadar, în mod corect s-a retinut prin rezolutia aratata ca presupusa activitate infractionala descrisa si reclamata de petenta, nu întruneste elementele constitutive ale infractiunii mentionate, în conditiile în care în cauza lipseste una dintre trasaturile esentiale ale infractiunii si anume vinovatia ca si element component al laturii subiective, deoarece activitatea analizata nu este rezultatul intentiei directe sau indirecte al învinuitei, nevirarea în termenul legal a obligatiilor bugetare ce se constituie prin retinere la sursa se datoreaza faptului ca învinuita nu a avut posibilitatea financiara de a efectua aceste plati.

[ link extern ] /
Nu are relevanta ca societatea are activitatea suspendata acum. Obligatia de stopaj la sursa s-a nascut in momentul cand societatea desfasura activitati economice.
Exista probabilitatea sa fiti cercetat penal sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, respectiv art. 6 din legea nr. 241 / 2005 - constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la un an la 3 ani sau cu amenda retinerea si nevarsarea, cu intentie, in cel mult 30 de zile de la scadenta, a sumelor reprezentand impozite sau contributii cu retinere la sursa.
Conform art. 17 Cod penal, infractiunea este fapta prevazuta de legea penala care prezinta pericol social si este savarsita cu vinovatie.
Asadar, organul de cercetare penala trebuie sa tina seamna de aceste prevederi legale in cercetarea pe care o va face. Exista probabilitatea ca sa se dovedeasca ca nu ati savarsit fapta cu intentie si atunci cercetarea se va finaliza prin neinceperea urmaririi penale, dumneavoastra stiti in ce context ati savarsit fapta.
Ultima modificare: Luni, 22 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
Buna dimineata!
Multumesc, Lucian.:coffee:
Sanctiuni pentru neplata integrala si in termenul legal a obligatiilor fiscale cu stopaj la sursa
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata cas monalisa1500 monalisa1500 am un SRL in lichidare. am inchis anul trecut. mi s-a deschis dosar pt neplata CAS-urilor. am avut probleme mari, am luat tepe de la colaboratori si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! probleme dupa vanzarea unei societatzi comerciale laura29 laura29 Am nevoie de un sfat al unui avocat. In luna februarie 2008 am cesionat un srl unor 2 persoane, cu contract de cesionare, acte inregistrate la registrul ... (vezi toată discuția)
Neplata datoriilor catre bugetul de stat valculucian valculucian Buna ziua! Ce pedeapsa ma paste daca nu am platit catre stat contributiile angajatilor (4000 eu) . Am fost somat de catre un corp de control de la G.F ca ... (vezi toată discuția)