avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1523 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legal sau nu?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legal sau nu?

Buna seara,

Am o intrebare si o nelamurie in acelasi timp. Am citit pe internet cum ca activitatea de videochat poate fi desfasurata si acasa, si ca sunt unele site-uri care ajuta in acest sens si ofera un contract de colaboarare, pentru ca modelul sa practice videochatul acasa.

Este legal sa fie practicat videochat si acasa si nu intr-un spatiu amenajat?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Morandy , utilizator 01:32, 18 Martie 2015
Statul nu are nici o treaba cu ce faceti in casa dvs., atata vreme cat nu deranjati pe alti locatari sau daca nu comiteti o infractiune.

Puteti practica videochatul si de acasa, nu e nici o problema legala.
Castigurile obtinute din aceasta activitate nu trebuie declarate intr-un fel, prin urmare sa platesc acel impozit pe venit?

Multumesc pt informatii!
Ba da, actitivatea trebuie prestata in baza unei conventii civile, PFA, CIM, etc. Pe sume trebuie platit impozit pe venit si contributiile.
Buna seara ! Am studiat acest domeniu, pt ca ma intereseaza sa lucrez de acasa , in final am inteles ca trebuie sa platesc si eu impozit pe venit , clar. Intrebare .. daca site ul cu care vreau sa colaborez, este pe platforma Europeana , automat ei ne opresc impozit , din cate am inteles este vorba de 15 %, asta inseamna ca eu daca am sa lucrez pe firma va trebuii sa platesc si in Romania inca 16 % , fiind stat european nu stiu daca este ok sa fiu dublu impozitat.Va rog sa ma luminati in aceasta situatie , sau platesc doar diferenta de 1% . ..Va multumesc anticipat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la veniturile de pe internet dedeus83 dedeus83 Buna ziua,in legatura cu contributiile sociale : principala mea sursa de venit este din activitate desfasurata pe platforma virtuala a unui site din ... (vezi toată discuția)
Despre formularul w8 ben anna_thestripper anna_thestripper Buna ziua, ma numesc ana si lucrez ca model videochat (contractor independent cred). Unele site-uri imi cer sa completez formularul w8 ben care atesta ca nu ... (vezi toată discuția)
Imi puteti spune daca este legal sau nu? leonna leonna Buna seara. Imi puteti spune daca activitatea de videochat este legala sau nu? Din ce m-am interesat nu ar fi ilegala cu conditia sa ai licenta pt sistemul de ... (vezi toată discuția)