avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 305 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in inscrisuri sub semnatura privata si evaziune fiscala

La 12.06.2007 DGFP sesizeaza organele de cercetare penala ca, urmare unei verificari efectuate la soc.D SRL(formata din doi asociati, amandoi administratori 50-50 la firma, respectiv JA si TI) s-a constatat ca acestia au retinut si nu au virat la bugetul de stat, obligatiile cu stopaj la sursa. Ulterior, in urma controlului se fac verificari incrucisate si se constata ca o serie de furnizori nu exista inregistrati in Registrul Comertului. Suma cu care societatea este inregistrata si cu care DGFP stabileste ca este datoare firma este de 82.831 lei cu majorarile si penalitatile aferente. La 12.06.2007, unul din asociati TI , face plangere penala impotriva lui JA, pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata , aratatand ca el nu s-a ocupat niciodata de actele firmei si nu a intocmit nici o factura din cele retinute, semnatura fiindu-i contrafacuta de JA. Invinuitul JA arata ca facturile au avut la baza operatiuni reale, ca nu a stiut ca societatile cu care colabora nu existau in fapt, recunoscand ca a completat unele facturi si a semnat in numele lui TI, aceasta fiind practica in societate si TI semnand in numele sau (doar ca nu au fost prinse aceste facturi).
In rechizitoriu este scos de sub urmarire penala TI si trimis in judecata doar JA pentru evaziune fiscala si fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Intrucat in faza de judecata doar procurorul poate cere extinderea procesului, avocatul lui JA a solicitat acestuia sa extinda procesul penal si cu privire la TI pentru evaziune fiscala, intrucat fapta apartine firmei la care si acesta era administrator, facea facturi si plati.(deci avea cunostinta de situatia firmei).Procurorul refuza.
intrebare: Ce mai poate face acum JA?

Cel mai recent răspuns: tomitomi , utilizator 02:17, 21 Martie 2011
ce s-a mai intamplat in cazul relatat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine raspunde pentru evaziunea fiscala Lulica Lulica Buna seara In anul 2003 o firma avea angajat contabil. In aceiasi firma isi desfasura activitatea fara contract de munca (la negru) o persoana care se ocupa ... (vezi toată discuția)
Stopaj la sursa 2014 Intelepth Intelepth 1.am fost asociat unic si angajat, sunt cercetat ptr stopaj la sursa, calculat pentru cartea mea de munca..poate fi vorba de stopaj in situatia asta ? 2.am ... (vezi toată discuția)
Stopaj de la sursa georgesirbulescu georgesirbulescu buna ziua. am o mare problema si va rog sa ma ajutati! am de dat 2700 lei la stat pt stopajul de la sursa. acum ei, mi-au facut dosar penal pt frauda si ... (vezi toată discuția)