as dori sa stiu daca proprietarul unui apartament are vreo raspundere legala privind comportamentul chiriasului sau (daca putem sa-l sesizam legal, oficial, pentru ca un chirias terorizeaza vecinii cu muzica tare, tropaituri, bufneli, in plina noapte)
politia a fost chemata de mai multe ori, a venit, a batut politicos la usa, nu i s-a deschis si..a plecat...bineinteles ca se facuse liniste cat timp a stat acolo politia. Din raspunsurile primite se pare ca proprietarul nu are nici o treaba decat sa-si ia banii pe chirie. Trebuie sa speram ca ii vor distruge apartamentul, poate asa ii va evacua pe chiriasi!
domnule moderator adriantot,
1) cu toată stima pentru postarea dvs. NU vă contrazic darr aveam sau nu dreptate când susţineam problema PROBELOR ? când susţineam că trebuie MARTORI ? când susţineam că acel cfefliu se poate ascunde în apartament refuzând să deschidă, stingând lumina etc etc Lumea e aşa cum : a zilelor noastre.Minciuna, imaginaţia şi viclenia folosită de unii dintre semenii noştri NU are limite, chefilul stăpâneşte câte ceva.
2) persoana care a postat problema neplăcută cu care se confruntă, menţionează "politia a fost chemata de mai multe ori, a venit, a batut politicos la usa, nu i s-a deschis si..a plecat...bineinteles ca se facuse liniste cat timp a stat acolo politia. ".Acei poliţişti NU prea le au cu aplicarea Legii dar au probabil şi "bunătate" sufletească de nu l-au sancţionat cu amendă pe "ruxyradu" pt. repetatele chemări ce puteau fi calificate ca neadevărate/nedovedite/mincinoase, ducere în eroare a organelor de poliţie.
Sper că nu mi-o veţi lua în nume de rău postarea mea ci doar ca nişte discuţii prieteneşti şi de ajutor pt. ce-i în nevoie.Cu toată stima şi o zi senină!
domnule, "ruxyradu" :
a) formulaţi o plângere SCRISÃ (în 2 ex., unul pt dvs.) şi înregistrată la Poliţie ori prin poştă (recomandată cu Confirmare de primire) şi precizaţi pe cât posibil concret datele scandalurilor repetate şi reclamaţiile verbale făcute Poliţiei la 112.Arătaţi-i că NICIODATÃ nu a sancţionat pe acel cetăţean chefliu care tulbură liniştea publică, că acel chiriaş se ascunde de fapta sa etc etc.Solicitaţi în mod expres sancţionarea cetăţeanului în cauză.Solicitaţi soluţionarea plângerii dvs. în termen legal şi COMUNICARE către dvs. în SCRIS.Au termen legal de răspuns către dvs. în interiorul a 30 zile de la primire.Păstraţi un ex. al plângerii+Factura poştei+Confirmarea de primire, dacă optaţi pt trimitere poştală.Vorbiţi cu vecinii şi poate mai face cineva tot în scris, numai aşa veţi potoli acel chiriaş certat cu legea.
b) dacă NU veţi face o plângere SCRISÃ, nu veţi rezolva nimic.Poliţistul este salariat bugetar şi nu are prea mult avânt şi nici motiv: munceşte NU munceşte, luna trece, leafa oricum o primeşte!
c) nu aveţi ce-i prea face proprietarului, eu nu doresc să mă ocup şi de "pielea" proprietarului.Ne-am complica prea mult darr există ceva " leac" şi pt. proprietar.VINOVAT este chiriaşul, el răspunde concret pt. faptele comise.
Curaj şi mult succes! O zi bună!
n53, nu invatati oamenii cum sa se faca de ras cu o reclamatie. Daca ar redacta-o cum spuneti ar rezulta mai degraba o sesizare ca politistii nu si-au facut datoria, ca sa nu mai zic de solicitarea aceea expresa de sanctionare care e absurda - doar nu le scrie ca sa-l premieze.
Daca in momentul in care au venit zgomotul incetase nu aveau ce sa ii faca omului.
Afirmatia ca fara plangere scrisa nu rezolva nimic este fara suport, sunt destui cheflii (asa se scrie) amendati pentru tulburarea linistii publice in urma unui telefon la politie.
PS: ironia cu avantul politistilor este gratuita si nu va face cinste.
pt. dl. ”Ares_3” :
sunteț›i cumva poliț›ist ? văƒ simț›iț›i cumva . . . ceva în pielea personajului sau ce anume problemăƒ aveț›i ? O putem discuta prieteneș™te pe acest forum stimate domn.Așa fiind :
1) Singura posibilitate LEGALà de a rezolva o problemă (dacă pe cale verbală nu e posibil)ƒ este cea a depunerii unei plângeri scrise (știu: nu-i convine salariatului/funcționarului bugetar pt. că e pus la treabă, la transpirație).Nu am acceptul să vă comunic dovada clară scrisă a celor care au depuse asemenea cereri ș™i au fost soluț›ionate pozitiv de căƒtre Poliț›ie.Când au sunt la 112, unii au fost trataț›i cu reproș™uri de către unii poliț›iș™ti deranjați din . . , ba chiar și sancționați cu amendă, cum a depus o plângere ș™i au solicitat aplicarea Legii 61 . .. ș™i au susț›inut-o cu martori : a ș™i fost poliț›istul la faț›a locului, a lut declaraț›ii ș™i l-a sancționat pe cetăț›eanul care producea scandal.Doriți să-mi explicați cumva că toată Poliția se frânge cu munca încât nici nu mai se odihnesc acești funcționari bugetari, nici nu mai mânâncă ci doar muncesc așa în flux continuu precum niște roboței japonezi sau ce doriți să-mi transmiteți ?! Eu nici nu țin parte poliției nici nu o acuz, mă refer doar la cazul postat.În orice pădure mai există și ceva . . .
2) ”Daca in momentul in care au venit zgomotul incetase nu aveau ce sa ii faca omului.”, DIMPOTRIVÃ : dacă cetățeanul vătămat avea unu, doi martori, poliția era obligată să ia act și să procedeze potrivit legii la sancționarea acelui cetățean certat cu legea, doar pt. liniștea noastră plătim salariile unor instituții abilitate.
3) ”. . . solicitarea aceea expresa de sanctionare care e absurda - doar nu le scrie ca sa-l premieze.”, dacă nu va preciza că a solicitat în mod repetat ajutorul poliției pt. potolirea acelui cetățean certat cu bunul simț și cu legea : acel cetățean va primi DOAR o avertizare.Este dreptul meu ca cetățean la liberă exprimare (cel puțin potrivit Constituției și Convenției Europene a Drepturilor omului), mai mult : legea petițiilor nu îngrădește dreptul meu ca cetățean de a cere ceva LEGAL instituțiilor statului de drept ! Și nici nu instituie modele de plângeri!
Cu multă stimă și vă aștept cu noi critici.O seară bună!
Nu sunt politist si da, ati intuit bine, am o problema: Nu imi place cand cineva denigreaza o categorie profesionala, indiferent ca sunt politisti, medici, avocati etc. Dumneavoastra continuati si in acest mesaj sa dati in bugetari in mod gratuit iar exemplele pe care le-ati putea pune la dispozitie nu fac obiectul acestui topic si nici al forumului in general.
M-as bucura daca din mesajele noastre ar ramane doar ce este util celui care a deschis topicul.