avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu minor

Buna ziua,astazi am depus si eu cererea de salarizare la judecatoria braila fara sa mai fac cerere de intampinare si sa imi spuneti si mie va rog din suflet la ce sa ma astept la prima infatisare.Cererile sotiei mele sunt:
1.Desfacerea casatoriei
2.sa revina la numele anterior
3.sa stabileasca ca exercitarea autoritatii parintesti fata de minora sa fie exercitata de ambii parinti
4.sa ma oblige la plata unei pensii alimentare in functie de veniturile mele si de necesitatile minorei
5.sa stabileasca locuinta minorei la domiciliul ei
6.sa luati act ca nu solicitam cheltuiele de judecata
Acum va rog sa imi explicati si mie la ce se refera la punctul 3 si 6 .
Nu mi-am vazut fetita de 2 luni din cauza fricii ca sa nu imi insceneze ceva adica e vb de parintii sotiei.
VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: MISAMIHAI , utilizator 10:37, 16 Octombrie 2012
Exercitarea autoritatii parintesti de ambii parinti in comun, inseamna ca deciziile in tot ceea ce priveste cresterea si educarea minorei vor fi luate de comun acord de catre ambii parinti.

Referitor la pct.6 - nu vi se solicita cheltuielile de judecata facute de sotie cu promovarea acestei actiuni in justitie (taxa de timbru, eventual onorariu avocat)
in ceea ce priveste puctul 6 inseamna ca nu datorati nimicdin cheltuielile procesului(taxa de tibru, onorariu avocat).punctul 3 se refera la faptul ca aveti dreptul da supraveghati pregatirea profesionala a copilului, sa aveti legaturi cu copilul, sa aveti o parere in cea ce priveste formele de invatatmant pe care le va urma, la plecare din tara cu minorul va trebui sa va dati acordul, asta in cazul in care mama doreste sa faca o calatorie, deci tot cea ce reprezinta cresterea unui copil.
3= atat dvs. cat si sotia aveti aceleasi drepturi asupra copilului si aceleasi obligatii (doar ca unul va plati pensie iar la celalalt va locui ) functie de planul parental de vizita a minorei veti stabili cum se va exercita autoritatea p. in comun...
6=nu are pretentia sa o despagubiti pentru cheltuielile ocazionate cu procesul, taxe, onorarii avocati etc..
la primul termen e posibil sa se discute acordul cu privire la divort, adica daca divortati sau nu ...si daca intelegeti sa va angajati aparator, asta daca procedura este legal indeplinita ....
VA MULTUMESC DIN SUFLET SUNT MAI LINISTIT IN CE PRIVESTE PUNCTUL 3,VREAU SA FIU UN TATA BUN PT FETITA MEA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copil minor ciancu ciancu Buna ziua As dori sa-mi sati un sfat. Am trait 7 ani in concubinaj cu o persoana. Din relatia noastra a rezultat un copil minor. Relaţia noastră nu a fost ... (vezi toată discuția)
Custodie copil Mariamoise2015 Mariamoise2015 Buna ziua...sunt mama unui minor de 1an si 5 luni ..sunt in concubinaj cu tatal copilului el fiind trecut pe numele lui! Au aparut certuri si neintelegeri ... (vezi toată discuția)
Divortul si custodia minorilor emmaem emmaem Sunt casatorita de 5 ani si am doua fetite,situatia familiala actuala consider ca nu este un mediu bun in care sa imi cresc fetitele intrucat tatal lor este un ... (vezi toată discuția)