avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copil

Buna ziua...sunt mama unui minor de 1an si 5 luni ..sunt in concubinaj cu tatal copilului el fiind trecut pe numele lui! Au aparut certuri si neintelegeri intre noi ..iar eu am decis sa plec cu copilul..sa ma mut cu chirie! Vreau sa stiu ce sanse am sa mi se incredinteze mie copilul .sa nu ramana la el!..ce demersuri trebuie sa fac pentru a ramane copilul cu mine? Imi acorda statul copilul? Va multumesc!
Trebuie sa depuneti cerere de chemare in instanta prin care sa se stabileasca domiciliul minorului la dvs. si sa fie obligat tatal la plata pensiei de intretinere.
Avand in vedere varsta copilului, aveti 99% sanse de castig.
Nu mai exista "incredintarea copilului", statul spune ca ambii parinti isi exercita autoritatea parinteasca asupra copilului, deci ambii parinti sunt parinti custodieni, iar unul dintre ei va fi si parinte rezident, adica parintele la care se stabileste locuinta copilului. Dvs veti avea impreuna cu tatal exercitarea in comun a autoritatii parintesti (custodia comuna), aveti aceleasi drepturi si obligatii fata de copil, cu tot ceea ce rezulta de aici. Custodia comuna inseamna colaborare si comunicare intre parinti, inseamna ca in ciuda faptului ca nu mai sunteti parteneri de viata sunteti in continuare parteneri in ceea ce priveste cresterea, ingrijirea si educarea copilului dvs. In afara de instanta, puteti apela la mediere pentru stabilirea tuturor detaliile referitoare la copil: stabilirea autoritatii parintesti, stabilirea locuintei copilului, modalitatea de contribuire a parintilor la cheltuielile de ingrijire si crestere a copilului, programul de relatii personale al parintelui nerezident cu copilul, etc. Acordul de Mediere rezultat este depus pe urma la instanta pentru verificare si consfintire, taxa judiciara este de 20 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie copii claudiutan claudiutan Buna ziua, In urma unei relatii de concubinaj au rezultat doi copii (gemeni).Am aflat de curand ca partenera mea a calcat stramb cat eu eram plecat la munca ... (vezi toată discuția)
Custodie minor lilianateo lilianateo Buna ziua. Am un copil de 7 ani dintr-o relatie de 8 ani de concubinaj. Suntem despartiti (eu si tatal) de cca 1 an. Eu i-am intentat proce pt custodia ... (vezi toată discuția)
Rog lămurire custodie comuna ContSters193379 ContSters193379 Rog să-mi spuneți exact ce anume inseamnă această custodie comună,ce se schimbă dacă ii va fi acordată fostului soț:? Copilul imi este încredințat ... (vezi toată discuția)