avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Contract de prestari servicii externe
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Contract de prestari servicii externe

Buna ziua,

Achizitionez servicii intracomunitare de publicitate Google Adwords, factura imi vine in lei de la Google Ireland (au reprezentanta in Romania), o declar in decl. 390.

Cineva mi-a dat un link: [ link extern ] .

Ma incadrez si eu aici?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 17:59, 16 Octombrie 2012
Daca factura emisa de Google are tva de 24% si are inscris un cod valid de tva emis de Romania, atunci nu trebuie declarata in 390.

Daca factura este fara tva si codul de tva al Google este cel emis de autoritatile din Irlanda, atunci trebuie sa faceti taxare inversa si sa declarati in 390.

Reprezentantele nu pot realiza in Romania venituri proprii, ci numai in numele firmei mama. De aceea eu zic ca factura este fara tva si avind CUI din Irlanda.

Atentie, firma din Romania beneficiara a serviciilor are obligatia sa fie inreg in ROI.

Facturile pot fi emise in orice moneda, faptul ca este in lei nu inseamna ca firma este inregistrata in Romania.
Firma din Romania beneficiara a serviciilor de publicitate este inregistrata in ROI, intocmeste decl. 390VIES pentru factura in lei emisa de Google Ireland care are cod valid de tva, deci este taxare inversa.
Eu am intrebat daca trebuie sa declar la AFP ceva....contract de prestari servicii externe , nu am asa ceva.

Multumesc!
Eu nu am putut deschide acel link si am crezut ca s-a uitat semnul de intrebare.

La fisc se declara numai contractele incheiate intre persoane juridice rezidente si pers juridice nerezidente care se desfasoara pe teritoriul Romaniei cf art 8, alin 7.1:

(7^1) Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine beneficiare ale unor prestări de servicii de natura activităţilor de lucrări de construcţii, montaj, supraveghere, consultanţă, asistenţă tehnică şi orice alte activităţi, executate de persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României, au obligaţia să înregistreze contractele încheiate cu aceşti parteneri la organele fiscale competente, potrivit procedurii instituite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Contractele încheiate pentru activităţi desfăşurate în afara teritoriului României nu fac obiectul înregistrării potrivit prezentelor dispoziţii. Pentru încadrarea ca sediu permanent a unui şantier de construcţii sau a unui proiect de construcţie, ansamblu ori montaj sau a activităţilor de supraveghere legate de acestea şi a altor activităţi similare se va avea în vedere data de începere a activităţii din contractele încheiate sau orice alte informaţii ce probează începerea activităţii. Perioadele consumate pentru realizarea unor contracte conexe care sunt legate în mod direct cu primul contract ce a fost executat se adaugă la perioada care s-a consumat la realizarea contractului de bază. (în vigoare de la 1 ian. 2012)

Cum Google nu va desfasoara aceste activitati pe teritoriul Romaniei nu trebuie inreg contractul la finante.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie de inregistrare a contractelor incheiate cu persoane juridice nerezidente Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Conform Ordinului nr. 1400/2012 al ANAF Art. 1 : \\"Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România ... (vezi toată discuția)
Achizitii publicitate google ireland si conventia pt evitarea dublei impuneri Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Am o nedumerire: O firma din Romania achizitioneaza servicii publicitate Google Adwords Ireland, primeste factura in lei cu taxare inversa, ... (vezi toată discuția)
Tva-achizitii intracomunitare de servicii diky diky 1. Cativa salariati dintr-o firma din Romania inregistrata in scopuri de TVA participa la o conferinta in UE, platind o taxa. Care este locul prestarii ... (vezi toată discuția)