avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Declaratie de inregistrare a contractelor incheiate cu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Declaratie de inregistrare a contractelor incheiate cu persoane juridice nerezidente

Conform Ordinului nr. 1400/2012 al ANAF Art. 1 : "Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine au obligaţia să înregistreze contractele/documentele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura lucrărilor de construcţii, de montaj, activităţilor de supraveghere, activităţilor de consultanţă, de asistenţă tehnică şi a oricăror altor servicii prestate în România, care generează venituri impozabile."

In cazul existentei unui furnizor de servicii de publicitate din Irlanda trebuie sa inregistrez acea declaratie de inregistrare la ANAF chiar daca am certificat de rezidenta fiscala de la furnizor?
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 10:29, 2 Octombrie 2013
VictoriaIoana a scris:

Conform Ordinului nr. 1400/2012 al ANAF Art. 1 : \"Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediile permanente din România aparţinând persoanelor juridice străine au obligaţia să înregistreze contractele/documentele încheiate cu persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente care execută pe teritoriul României prestări de servicii de natura lucrărilor de construcţii, de montaj, activităţilor de supraveghere, activităţilor de consultanţă, de asistenţă tehnică şi a oricăror altor servicii prestate în România, care generează venituri impozabile.\"

In cazul existentei unui furnizor de servicii de publicitate din Irlanda trebuie sa inregistrez acea declaratie de inregistrare la ANAF chiar daca am certificat de rezidenta fiscala de la furnizor?



Ordinul 1400/2012 este dat in aplicarea Codului fiscal ART. 8 Definiţia sediului permanent, alin ( 7^1) .

(7^1) Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum şi sediul permanent/sediul permanent desemnat din România aparţinând persoanelor juridice străine beneficiare ale unor prestări de servicii de natura activităţilor de lucrări de construcţii, montaj, supraveghere, consultanţă, asistenţă tehnică şi orice alte activităţi, executate de persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României, au obligaţia să înregistreze contractele încheiate cu aceşti parteneri la organele fiscale competente, potrivit procedurii instituite prin ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală. Contractele încheiate pentru activităţi desfăşurate în afara teritoriului României nu fac obiectul înregistrării potrivit prezentelor dispoziţii. Pentru încadrarea ca sediu permanent a unui şantier de construcţii sau a unui proiect de construcţie, ansamblu ori montaj sau a activităţilor de supraveghere legate de acestea şi a altor activităţi similare se va avea în vedere data de începere a activităţii din contractele încheiate sau orice alte informaţii ce probează începerea activităţii. Perioadele consumate pentru realizarea unor contracte conexe care sunt legate în mod direct cu primul contract ce a fost executat se adaugă la perioada care s-a consumat la realizarea contractului de bază.


Norme aici [ link extern ]

Probabil ca va referiti la serviciile de publicitate de la Google ireland/Facebook ireland, care nu se executa pe teritoriul României, asa cum prevede art 8 din Codul fiscal. Deci acestea nu se inregistreaza.

Dar daca e vorba de alte servicii care se executa pe teritoriul Romaniei, atunci se inregistreaza.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Octombrie 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contracte adrianabresug adrianabresug \'\'Ordinul ANAF nr. 1400/2012 stabileste ca persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si sediile permanente din Romania apartinand ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii externe Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, Achizitionez servicii intracomunitare de publicitate Google Adwords, factura imi vine in lei de la Google Ireland (au reprezentanta in Romania), ... (vezi toată discuția)
Contract de prestari servicii inregistrare la finante apetra apetra in cat timp de la semnare un contract de prestari servicii cu 8 ore / zi se poate inregistra la finante? daca este incheiat in 19 octombrie il mai pot ... (vezi toată discuția)