Daca parata a depus intampinarea in data de 12.10.2012 iar ziua procesului a fost in data de 16.10.2012 se poate invoca exceptie pe procedura deoarece nu a respectat termenul de 5 zile conform art 101 alin 1 c.pr.civ ? Ce se inampla in acest caz ? Intampinarea devine nula?
Multumesc pt raspuns
Din experianta mea...In data de 13 sept 2012 am avut un recurs la curtea de apel Craiova. in dimineata zilei de 13 am depus o intampinare ,care a fost luata in consideratie. Spun asta pt ca s-a dat un termen de 2 sapt pt luarea la cunostinta a intampinari de catre parti.
nedepunerea intampinarii in termen nu este sanctionata de actualul cod de procedura civila, articolul la care faceti referire a fost declarat neconstitutional, astfel incat nu puteti invoca tardivitatea depunerii intampin[rii.
sunt presedinta la o asociatie de proprietari. unul din locatari a dat asociatia in judecata pe motiv ca nu este de acord cu esalonarea datoriei asociatiei catre furnizori.
am primit citatie si trebuie sa depun intampinare.
legat de aceasta am unele nelamuriri:
- in cate exemplare se depune?
- se poate trimite si prin posta sau se depune personal?
- daca se trimite prin posta, trebuie sa fac refereire la nr de dosar?
- cum trebuie formulata aceasta intampinare? exista un ...format, sau pur si simplu incerc sa aduc argumente si probe cum ca sistemul de esalonari este legal ????? se pot atasa si copii dupa acte doveditoare?
Înțeleg că este un litigiu recent, deci care se va judeca potrivit dispozițiilor noului Cod de procedură civilă (dacă am înțeles greșit vă rog să mă corectați).
1. Numai dvs. și locatarul respectiv sunteți părți în proces? Dacă da, atunci veți depune întâmpinarea în dublu exemplar, unul pentru reclamant (locatarul), iar celălalt pentru instanță. 2. Trimiteți întâmpinarea prin poștă. 3. În întâmpinare este obligatoriu să scrieți și numărul de dosar. 4. Întâmpinarea este actul prin care dvs. vă apărați, combătând susținerile reclamantului. Modele de întâmpinare găsiți pe net cu duiumul, dar ele vă sunt utile numai ca formă (întâmpinarea trebuie să îmbrace o anumită formă). Aspectele referitoare la fondul cauzei depind de ceea ce a scris reclamantul în cererea de chemare în judecată.
Prin întâmpinare trebuie să răspundeți la toate pretenţiile şi motivele de fapt şi de drept ale cererii de chemare în judecată și trebuie să propuneți probe. Înscrisurile pe care înțelegeți să le propuneți ca probe trebuie atașate întâmpinării, după ce le-ați certificat pentru conformitate cu originalul (scrieți pe fiecare filă ”conform cu originalul” și semnați).