avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general marja bruta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

marja bruta

Buna dimineata,
Am si eu o nelamurire vis a vis de marja bruta...MB....ieri am avut ceva show uri in farmacie pe acest subiect si as dori sa fiu lamurita de cineva care are habar despre asta......mi se spune ca,marja bruta se calculeaza...asa....pret de vinzare-tva=marja bruta,tva calculat la pretul de vinzare si nu la pretul de achizitie,este corect???mie mi se pare.....aiurea,dar nahhh...asa o fi
Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 13:26, 17 Octombrie 2012
marja bruta din vinzari = (Profitul brut din vanzari / Cifra de afaceri) x 100

Profitul brut din vinzari este valoarea fara tva a vinzarilor minus costul de achizitie al acestora (707 minus 607 sau rulaj debitor 378 - in cazul in care nu aveti si alte tipuri de iesiri in afara de vinzari).

Asta intrebati?
multumesc din suflet pt ca v ati facut timp sa mi raspundeti....o sa va dau un ex...pe care l am primit si eu...avem samponul x care costa 10 lei,a fost achizitionat la 7,si....marja lui bruta conform cu cele sustinute de colega mea....ar fi...10-24%-7...=marja bruta,asa este??
daca 7 lei este pretul de achizitie fara tva marja bruta ar fi:
{8.06 (val la pret de vinzare fara tva) - 7 (pret achizitie) }/ 8.06 * 100

Daca 7 este pretul de achizitie cu tva, si la acest pret trebuie calculat pretul fara tva.

Nu va referiti insa la valoarea adaosului comercial? Formula mentionata de dvoastra este de fapt valoarea adaosului comercial (corecta daca 7 este val fara tva a pretului de achizitie).
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
t.simona, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Descarcare gestiune ursuloaica ursuloaica buna ziua, sunt foarte nelamurita vis a vis de descarcarea de gestiune a unui magazin cu vanzare cu amanuntul,intrucat calculatorul genereaza o descarcare ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune minodorap minodorap buna seara, as dori sa ma lamuriti daca se poate in legatura cu o problema, calculez k pt. descarcare gestiune prin formula cunoscuta cu SI si RC,RD,pana ... (vezi toată discuția)
Descarcare gestiune gabitza1980 gabitza1980 Buna ziua.Am si eu urmat.situatie: 1.o societate neplatitoare de TVA care desf.comert.cu amanuntul : CANT.=25 BC P.U = 1.3 RON/BC ... (vezi toată discuția)