avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa traducator
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa traducator

Am primit autorizatia de la MJ, m-am inscris la Administratia Financiara, mi-am facut stampila, si de atunci singura activitate legata de acest subiect sunt declaratiile depuse cu venit estimat, plata impozit, declaratii de venit/cheltuiala ZERO, si returnare a sumei platite ca impozit anticipat. In luna iulie a.c. mi-am schimbat domiciliul, dintr-un oras in altul. Am inteles ca trebuie sa complatez declaratia 050 privind schimbarea domiciliului activitatii (lucru pe care nu l-am facut inca). Mentionez ca nu sunt inregistrata la Registrul Comertului. Intrebarea mea este cum pot renunta la PFA, chiar si cu renuntarea la autorizatia de traducator (cei de la MJ nu mi-au dat niciun raspuns in legatura cu pasii pe care trebuie sa-i urmez pentru a anula aceasta autorizatie). Din discutiile de pe diverse forumuri, am aflat ca nu se poate renunta la PFA fara anularea sau suspendarea autorizatiei.

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: dana_popa2009 , utilizator 17:56, 17 Octombrie 2012
Radierea se face la ANAF dupa anularea autorizatiei.
VI. PROCEDURA DE ÎNCETARE A CALITÃŢII DE TRADUCÃTOR ªI INTERPRET

Conform art. 6 din Legea nr. 178/1997: „(1) Autorizarea ca interpret şi traducător, dobândită în condiţiile prezentei legi, încetează în următoarele cazuri:
a) la cerere;
b) dacă cel în cauză nu mai îndeplineşte una dintre condiţiile prevăzute la art. 3;
b^1) pentru lipsa sau restrângerea capacităţii de exerciţiu;
c) în cazul în care a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească definitivă pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni în legătură cu exerciţiul profesiei;
d) pentru incapacitate profesională, sesizată în scris de beneficiar;
e) pentru două refuzuri nejustificate, în termen de un an, de a presta serviciile solicitate;
f) prin deces.
(2) Existenţa cazurilor prevăzute la alin. (1) se verifică de Ministerul Justiţiei, se constată prin ordin al ministrului justiţiei şi se comunică persoanei în cauză, cu excepţia situaţiei prevăzute la lit. f)”.
Aşadar, în cererea transmisă Ministerului Justiţiei se va solicita încetarea calităţii de traducător şi interpret autorizat, consecinţa acestei cereri fiind emiterea ordinului ministrului justiţiei de încetare a autorizării ca interpret şi traducător. De asemenea, la cerere trebuie depusă şi autorizaţia în original.
În consecinţă, Ministerul Justiţiei poate dispune, prin ordin, încetarea calităţii de traducător şi interpret autorizat în conformitate cu prevederile Legii nr. 178/1997 şi NU anularea, suspendarea sau „închiderea” acestei calităţi.
Procedura suspendării nu este prevăzută de Legea nr. 178/1997, singura posibilitate fiind încetarea calităţii de traducător şi interpret autorizat.

DECI MJ NU ANULEAZA ACEASTA CALTATE.
@dana_popa2009

Dupa finalizarea procedurii de mutare a dosarului fiscal la noua adresa de domiciliu, completati declaratia 070 in care bifati "incetarea activitatii" o depuneti la Anaf si veti primi rezolutia prin care se confirma radierea. La data depunerii declaratiei trebuie sa aveti toate taxele si impozitele platite la zi.
Cu rezolutia eliberata de Anaf si autorizatia eliberata de MJ atasate la cererea de incetarea a calitatii de traducator si interpret conform art. 6 / litera a) din Legea nr. 178/1997, va prezentati la Ministerul Justitiei, la registratura. Ministrul Justitiei va emite un ordin ce va fi comunicat prin posta, la domiciliu, la fel cum ati primit autorizatia.
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
Laura Ciobeica, moderator
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere pfa traducator Giorgina Giorgina Buna ziua, va rog foarte mult sa-mi raspundeti la o intrebare la care toti cei indreptatiti a sti au ridicat din umeri. Detin un Pfa-traducator autorizat. ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea autorizatiei de traducator la tribunal Sambori Sambori Daca nu inregistrez Autorizatia de traducator eliberata de MJ la Tribunal, acest lucru poate duce la anularea autorizatiei sau care sunt consecintele? (vezi toată discuția)
Traducatorul autorizat grigoana24 grigoana24 Persoanele care obtin autorizatia de traducator pot efectua traduceri doar pe raza tribunalului din orasul de rezidenta? (vezi toată discuția)