avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... proces castigat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

proces castigat

buna
am castigat un proces cu o societate de sigurari in urma unui accident,acum ma astept ca asigurarea sa faca recurs pe care sper sa il castig,dar nu asta este intrebarea .
am fost la avocatul meu si mi-a spus ca trebuie sa mai platesc o taxa de delegatie de500 lei credeti ca este ok?eu unul cred ca nu
va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Anamaria Plevit , Avocat 18:10, 17 Octombrie 2012
1. recursul nu suspenda executarea, dvs puteti cere executarea silita
2. pentru ce delegatie ?
o delegati ca sa ma reprezinte la recurs ......recurs care inca nu stim daca societatea o sa il faca
sa inteleg ca suma de 500 lei reprezinta de fapt onorariul avocatului ca sa va reprezinte in recurs. conform legii stabilirea onorariilor avocatiale se realizeaza de fiecare avocat in parte, profesia de avocat este o profesie liberala. Daca nu doriti sa va reprezinte el mai departe atunci nu platiti. Daca doriti sa va reprezinte el mai departe achitati onorariul pe care il conveniti sau pe care avocatul respecttiv il practica.
da dar nu cumva recursul face parte din procesul deschis de mine si la inceputul procesului avocatul si-a luat onorariul?
eu nu intreb decit dac este normal sa imi ceara un alt onorariu pentru un eventual recurs (inca nu stim daca o sa faca recurs)

Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
merllin, utilizator
Depinde cum ati discutat la inceput si ce scrie in contractul de asistenta juridica. In principiu, onorariul avocatului este valabil pentru 1 proces, adica 1 stadiu procesual (fond un onorariu, recurs un onorariu). In practica se poate intampla sa se discute de la inceput (inclusiv recurs etc). Pentru ca nu stie nimeni daca se exercita o cale de atac, daca se caseaza si se reia judecata de la fond, daca se renunta la judecata, in general avocatii discuta pe un stadiu procesual, cum spuneam. Dumneavoastra cum ati discutat cu avocatul onorariul?

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minori, plata avocat Elenap78 Elenap78 Salut . Daca am avut avocat la proces de divort si incredintare minorii si doresc s-a fac apel la hotararea luata , trebuie s-a platesc din nou avocatul pana ... (vezi toată discuția)
Contract reprezentare? ramonel78 ramonel78 as dori sa stiu ce obligatii are avocatul cu cu care am incheiat un contract??????? cat timp este valabil acest contract?ce inseamna asistare si ... (vezi toată discuția)
Recursul unui proces armina armina vreau sa va intreb daca mai trebuie dat onorariu avocatului pentru recursul unui proces, mentionez ca avocatul a primit onorariul stabilit la inceput .va ... (vezi toată discuția)