avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infintare SRL pentru servicii, neplatitor de TVA.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infintare SRL pentru servicii, neplatitor de TVA.

Buna seara,

as dori sa va intreb, in cazul in care doresc sa imi infintez un SRL pentru prestari servicii, neplatitor de TVA, stiti cumva cat ar costa si cat ar dura? Si de asemeni am inteles ca ar fi ceva beneficii daca ai pana in 30 ani, eu am 28. Stiti cumva care ar fi acestea?

Va multumesc anticipat.
O seara frumoasa,
Andra D.
Cel mai recent răspuns: BirsanPaul , utilizator 19:25, 20 Octombrie 2012
Puteti infiinta un SRL-D

Potrivit O.U.G. nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntrepriunderilor de către întreprinzătorii tineri, acestea pot fi înfiinţate de întreprinzători cu capacitate de exerciţiu deplină, care îndeplinesc următoarele condiţii:
1. are capacitate juridică deplină de exerciţiu, are vârsta de până la 35 de ani, împliniţi cel mai târziu în
ziua înregistrării cererii de înmatriculare a societăţii cu răspundere limitată in Registrul Comerţului;
2. anterior datei înmatriculării societăţii în Registrul Comerţului nu a mai deţinut şi nu deţine calitatea de acţionar, asociat sau membru al organelor de conducere din cadrul unei întreprinderi constituite în spaţiul economic european;
3. înfiinţează pentru prima dată o societate comercială cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr.31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind societăţile comerciale şi aleprezentei ordonanţe de urgenţă;
4. declară pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale pentru declaraţii mincinoase, că îndeplineşte condiţiile prevăzute la lit. b, pe care o depune la Registrul Comerţului odată cu cererea de înmatricularea societăţii.

Societatea înfiinţată trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:
Pentru încadrarea în Program, microîntreprinderea înfiinţată de întreprinzătorul debutant trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
1. este societate comercială cu răspundere limitată (SRL), care funcţionează pe durată nedeterminată, în condiţiile Legii nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
2. se încadrează în categoria microîntreprinderilor în condiţiile Legii nr. 346/2004, cu modificările şi completările ulterioare, privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii şi ale prezentei ordonanţe de urgenţă;
3. este înfiinţată de un întreprinzător debutant, ca asociat unic, sau de cel mult 5 (cinci) întreprinzători debutanţi asociaţi. Condiţiile pentru întreprinzătorul debutant trebuie îndeplinite de fiecare dintre asociaţi;
4. este administrată de asociatul unic, sau de unul sau mai mulţi administratori dintre asociaţi;
5. are în obiectul de activitate cel mult 5 (cinci) grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţionala în vigoare (CAEN Rev 2). În cele 5 (cinci) grupe de activitate nu pot fi incluse ca obiect de activitate al societăţii următoarele: intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, precum şi activităţile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.

Termen infiintare 3 zile de la depunerea actelor la ORC.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Octombrie 2012
MARGARETA STANCIU, Avocat
Va multumesc frumos pentru raspuns.
nu stiu daca sunt tarife speciale pt SRL-D, dar in mod normal taxele la registrul comertului sunt cam 550 ron + capitalul social (minim 200 ron).
Buna seara. Am si eu o intrebare referitoare la acest subiect. Poate un restaurant in care se comercalizeaza si alcool sa functioneze ca SRL D?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facilitati firme nou infiintate ancaciu ancaciu ce facilitati au firmele nou infiintate :impozit pe profit ,viramente salarii (vezi toată discuția)
Asociat srl-d gabriela_munteanu gabriela_munteanu Buna ziua. Sunt in concediu de crestere copil si vreau sa deschid un SRLD in care voi fi unic asociat. Pierd indemnizatia de crestere copil daca apar ca ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl-d ocostin ocostin Daca am calitatea de actionar in urma privatizarii in masa din 1992 pot sa optez pentru infiintarea unui SRL-D? (vezi toată discuția)