avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare SRL-D
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare SRL-D

Daca am calitatea de actionar in urma privatizarii in masa din 1992 pot sa optez pentru infiintarea unui SRL-D?
Cel mai recent răspuns: ocostin , utilizator 11:08, 11 Ianuarie 2016
Documentele necesare pentru înregistrarea în registrul comerţului, înregistrarea fiscală şi autorizarea funcţionării societăţii cu răspundere limitată – debutant (S.R.L. - D)
[ link extern ]

Potrivit O.U.G. nr. 6/2011 pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntrepriunderilor de către întreprinzătorii debutanți în afaceri, acestea pot fi înfiinţate de întreprinzători cu capacitate de exerciţiu deplină, care îndeplinesc următoarele condiţii:
- au capacitate juridică deplină de exerciţiu;
- anterior datei înmatriculării societăţii în Registrul Comerţului nu au mai deţinut şi nu deţin calitatea de acţionar sau asociat al unei întreprinderi constituite în spaţiul economic european;
- înfiinţează pentru prima dată o societate comercială cu răspundere limitată în condiţiile Legii societăților nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind societăţile comerciale şi ale OUG nr. 6/2011;
- declară pe propria răspundere, sub sancţiunea legii penale pentru declaraţii mincinoase, că îndeplinesc condiţiile prevăzute la lit. b, pe care o depun la Registrul Comerţului odată cu cererea de înmatriculare a societăţii.
Multumesc, prevederea legislativa o vazusem. Ce nu stiu este interpretarea data calitatii de actionar dobandite in urma privatizarii in masa, in urma careia toata populatia activa in 1992 a devenit actionar. Similar, daca detin actiuni, de ex, la Petrom sau la un SIF, pot infiinta SRL-D?
Ultima modificare: Luni, 11 Ianuarie 2016
ocostin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infintare srl pentru servicii, neplatitor de tva. An.Dumi An.Dumi Buna seara, as dori sa va intreb, in cazul in care doresc sa imi infintez un SRL pentru prestari servicii, neplatitor de TVA, stiti cumva cat ar costa si ... (vezi toată discuția)
Fonduri europene pentru tineri 2011 Ing3ras Ing3ras In cazul in care \"am\" o firma cu un prieten, imi mai pot face inca o firma prin programul \"Fonduri europene pentru tineri 2011 \" ? Sau cum ar trebui sa ... (vezi toată discuția)
Statut actionar srl-d Ralukat Ralukat Daca am infiintat un SRL-D, unde sunt actionar unic, pot deveni actionar in alta companie (SRL) care urmeaza sa fie infiintata, fara sa pierd statutul de SRL-D ... (vezi toată discuția)