avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie insotitor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie insotitor

Sunt pensionar de invaliditate si am certificat de handicap GRAV-CU ASISTENT PERSONAL in acte, caci primaria nu a putut suporta angajarea unui asistent personal si imi acorda o INDEMNIZATIE pentru INSOTITOR..dupa legea 448/2006.Insotitorul are toate drepturile ce i se cuvin conform legii amintite.DIN diverse motive as renunta la indemnizatia de la primarie primita dupa legea 448/2006 si as opta pentru INDEMNIZATIA DE INSOTITOR acordata pensionarilor de invaliditate care au gradul 1, de casa de pensii, conf.legii pensiilor.
INSOTITORUL ar mai avea dreptul la gratuitate de transportul urban (transport in comun de suprafata)si interurban (12 calatorii dus-intors pe an calendaristic), bineinteles toate avand loc numai in prezenta persoanei cu handicap? Acestea fiind acordate de directiile generale de asistenta sociala si protectia copilului judetene.
multumesc!

Alte discuții în legătură

Drepturi persoana cu handicap palsecam palsecam Buna ziua, Mama mea este, din anul 2000, persoana cu handicap grav, gr. I, cu asistent personal. Doreste sa renunte la asistent si ar vrea sa stie daca, in ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri ROXANA NEDELEA ROXANA NEDELEA A SOSIT PE NUMELE LUI TATA O POPRIRE PE CONT CA AR AVEA DE PLATA O SUMA - IMPOZIT LA PRIMARIE. EL NU ARE ROL DECAT PE O MASINA SI 50 METRI PATRATI PE CARE ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de handicap marian_26 marian_26 ce categorie de grade are cei mai multi bani, gradul1, gradul 2 sau gradul 3? si ce bani se aloca la fiecare grad? va multumesc! (vezi toată discuția)