avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Achizitie intracomunitara
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Achizitie intracomunitara

Buna seara, am achizitionat o masina din germania ce declaratii trebuie sa depun..am cumparat masina fara tva...precizez ca depun declaratia de tva la 3 luni...ce declaratii trebuie sa depun si cand? V multumesc
Cel mai recent răspuns: iclaudia19 , utilizator 16:14, 21 Octombrie 2012
trebuie sa depuneti decl. 390 vies pana pe data de 25 a lunii urmatoare.
de asemenea, deveniti platitor de tva la luna, iar in acest sens veti depune pana pe data de 5 nov decl. 092.
Declaratia 301 trebuie depusa ? In decontul de tva 300 se modifica ceva avand in vedere k nu am platit tva-ul la cumparare?
decl. 301 o depun persoanele impozabile neplatitoare de tva.

in decontul de tva reflectati tva aferenta achizitiei atat ca taxa colectata cat si ca taxa deductibila, la rd. 5, 5.1 si 18, 18.1.

daca masina nu este utilizata exclusiv in scopul activ. economice aveti drept de deducere pentru numai jumatate din tva, iar cealalta jumatate nu se preia la rd. 28 din decont.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie autoturism ue popgrigore1989 popgrigore1989 Buna ziua, O societate comerciala care este inscrisa in ROI, achizitioneaza un autoturism second hand din Olanda, factura este emisa fara TVA, spuneti-mi ce ... (vezi toată discuția)
Achizitii intracomunitare lilianaelena40 lilianaelena40 Am o societate comerciala infiintata in luna septembrie.Pe parcursul lunii octombrie se va inscrie atat ca platitor de tva cat si in ROI.mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Factura achizitii intracomunitare decl.300 si 390. bogdan1955 bogdan1955 Firma platitoare de TVA,din Romania,inregistrata in ROI,face o achizitie intracomunitara-masina folosita-(nu intra in categoria second-hand)din Olanda,dela o ... (vezi toată discuția)