avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA control fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

control fiscal

Am cerut suspendarea controlului de tva din septembrie. AM facut o notificare si am inregistrat-o la registratura cum ca noi suntem gata pentru reinceperea controlului. Cate luni dureaza pana reincepe iar controlul?Cineva care lucreaza la ANAF mi-a spus ca poate dura si 2 ani. Mi s-au batut si niste apropouri pentru a da ceva mita pentru a merge mai repede controlul si pentru a nu fi probleme. Eu nu am de ce sa mi fie frica si banii acestia sunt banii firmei care statul este obligat sa-i dea inapoi. Intr- tara vai de ea cum e Romania, te miri de ce multe firme da faliment. Si nu sunt de acord nici cu o da mita pentru banii mei care ii merit sa ii recuperez ca firma de la stat.
Cel mai recent răspuns: danyisis , utilizator 12:35, 18 Octombrie 2012
Conform art. 101 alin. 2 Cod procedura fiscala, dupa primirea avizului de inspectie fiscala contribuabilul poate solicita, pentru motive justificate, amanarea datei de incepere a inspectiei fiscale. Aceasta cerere se aproba sau se respinge de catre organul fiscal prin decizie. Daca se aproba amanarea se comunica decizia de aprobare a amanarii care cuprinde si data la care a fost reprogramata inspectia fiscala.
Verificati decizia de aprobare a amanarii.

Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
Lucian Huzum, Consilier juridic
am cerut acea decizei contabilei sa vad daca justifica ceva de genul Imi aduc aminte dina cea decizie ca spunea ca controlul se aproba pentru amanare si noi trebuie sa ne prezentam in termen de 30 de zile pentru a semna acea decizie. Deci normal in acea decizie scrie si cand trebuie controlul reinceput??
Asa prevede textul de lege ca decizia de aprobare a amanarii trebuie sa cuprinda si data la care a fost reprogramata inspectia fiscala. Verificati decizia.
Multumesc frumos pentru raspuns. O sa verific.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal emiliansana emiliansana Sunt administratorul unui SRL care a inchis portile acum doi ani .De doua saptamani am primit o invitatie de la ANAF pentru un control de TVA!Problema e ca nu ... (vezi toată discuția)
Amanarea controlului financiar de fond ovidiupop75 ovidiupop75 Saptamana viitoare o sa am control financiar si as vrea sa-l aman.Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de amanare?#-oCui trebuie sa adresez cererea, ... (vezi toată discuția)
Control anaf Anca Pann Anca Pann Buna ziua, se poate “amâna” un control ANAF pe TVA ? Multumesc! (vezi toată discuția)