avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... control fiscal
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

control fiscal

Sunt administratorul unui SRL care a inchis portile acum doi ani .De doua saptamani am primit o invitatie de la ANAF pentru un control de TVA!Problema e ca nu sunt in tara si nu ma pot prezenta pentru control !Ce mi se poate intimpla in cazul neprezentarii?Mentionez ca sunt cu taxele la zi chiar am de recuperat de la stat niste impozite!
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:35, 28 Ianuarie 2010
daca ati primit un aviz de inspectie fiscala acesta trebuia sa contina si :
(2) Avizul de inspecţie fiscală va cuprinde:
a) temeiul juridic al inspecţiei fiscale;
b) data de începere a inspecţiei fiscale;
c) obligaţiile fiscale şi perioadele ce urmează a fi supuse inspecţiei fiscale;
d) posibilitatea de a solicita amânarea datei de începere a inspecţiei fiscale. Amânarea datei de începere a inspecţiei fiscale se poate solicita, o singură dată, pentru motive justificate.

Puteti cere o aminare a controlului , urmind sa fie facuta o reprogramare , conform normelor cod procedura fiscala :

98.1. La cererea temeinic justificata a contribuabililor, organul de inspectie fiscala poate aproba amanarea datei inceperii inspectiei fiscale, comunicandu-le acestora data la care a fost reprogramata inspectia fiscala.
Intradevar avizul continea toate acele mentiuni !Problema e ca nu stiu cand ma voi intoarce in tara! Si chiar daca am sa le mentionez un termen poate nu il voi putea respecta! De aici incolo ma intereseaza raspunsuri. Multumesc mult pentru ajutor!
faptul ca nu sinteti in tara este un motiv justificat
Invocati acest motiv si rugati sa vi se ofere date suplimentare , eventual sa incercati sa delegati o persoana care sa va reprezinte si sa prezinte arhiva de documente
Cu alte cuvinte incercati o corespondenta cu cei de la control , fara a mentiona un termen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inspectie fiscala la persoana juridica teodora g teodora g buna ziua. as dori sa ma lamuresc sub urmatoarele aspecte: am primit in data de 10 octombrie aviz de inspectie fiscala emis in data de 25.09 cu incepere a ... (vezi toată discuția)
Control anaf Anca Pann Anca Pann Buna ziua, se poate “amâna” un control ANAF pe TVA ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Control fiscal danyisis danyisis Am cerut suspendarea controlului de tva din septembrie. AM facut o notificare si am inregistrat-o la registratura cum ca noi suntem gata pentru reinceperea ... (vezi toată discuția)