avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inundatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inundatie

Buna ziua! As cere un sfat cu permisiunea dvs.
Mi-am inundat vecina, fara sa vreau. In urma inundatiei, vecina a ramas cu o pata mica undeva pe un tavan. Eu i-am propus sa-i dau asigurarea mea in baza careia isi va recupera banii, in urma reparatiei efectuate de dansa. Numai ca nu este de acord, cerandu-mi sa ii zugravesc tot tavanul. Eu mai accept fara probleme sa apelez la un mester sa-i refac locul, dar doar locul cu pricina, nu tot tavanul.

Ce se poate intampla in acest caz, legal vorbind?!

Cu respect,

Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 18 Octombrie 2012
deea_r, utilizator
Cel mai recent răspuns: deea_r , utilizator 18:03, 21 Octombrie 2012
Da! Nu mai insistati sa va faceti probleme despre ce pretentii are ea. Poate ca vrea, la final, sa-i zugraviti si casa.
Deci, s-a facut constatarea de catre asigurator, i s-a cerut sa aduca facturi, chitante si asiguratorul ii va da banii potrivit constatarii, chiar daca ea a cheltuit mai mult. Probabil vrea, cu aceasta ocazie sa repare mai mult, deci o cheltuiala mai mare si isi da seama ca nu va fi depagubita pentru toata suma.

Daca nu doreste sa colaboreze, tineti documentele de la asigurator la dv. si lasati-o in plata domnului, sa faca ce-o vrea sa faca. Aveti dovada ca ati avut bunavointa si ati procedat corect, asa cum se procedeaza.

Inteleg ca sunteti vecini, dar concesii trebuie sa faca ambii, nu numai unul...
~ Conținut șters la cerere ~
Pata este cam cat 2 palme, iar agentul de la asigurare, cand a venit, a fotografiat doar pata, nu tot tavanul...
Dar vecina sustine ca reparand doar la locul cu pata, va fi o diferenta de nuanta... e adevarat ca probabil se va vedea ca in locul acela este un alb curat, nou, iar restul tavanului va ramane albul prafuit, vechi... si astfel sustine ea va aparea o diferenta de finete, iar eu am datoria sa-i refac tavanul sa nu se simta nimic, cum a fost...
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
Adriantot, moderator
Sigur ca tavanul trebuie refacut in toatalitate si nu numai acea pata. Asa este normal. De suportat lucrarea ar trebui sa o suporte integral firma de asigurare.
Mi s-a intamplat si mie acum cateva luni sa fiu un pic inundat de chiriasii care stau deasupra mea. Am sunat proprietarul si-acesta a venit a doua zi. La el in baie era uscat si parea chiar deranjat ca l-am chemat. L-am invitat la mine si-a zavut cum inca mai picura odata pe minut din tavanul unei bai, pata era pe 3/4 din tavanul baii si pe inca 1/4 din tavanul dormitorului de langa acea baie.
Am mers cu el din nou in casa lui si chiriasii au recunoscut ca li s-a infundat sifonul iar apa a inundat baia lor, holul si dormitorul lor.
Am auzit de la vecin doar "mii de scuze" si-atat. Dupa 2 zile s-a uscat si a ramas tavanul atat in baie cat si in dormitor cu desene galben-murdat ca niste nori pe langa albul imaculat de alaturi.

Cand mi se intampla asa, eu imi repar pe asigurare, ca exact din acest motiv mi-am facut asigurare la casa. Ma rog, eu nu contest optiunea vecinei de a nu isi folosi asigurarea dansei, doar ca nu sunt convinsa ca sunt obligata sa-i repar eu tot tavanul. Eventual, firma mea de asigurari sa-i repare. Din partea mea, poate sa-i si refaca toata casa, ca adevarul e ca cam trebuie zugraviti peretii aia, ca nu va spun in ce locuinta sta, si ce are in apartamentul ala. Sa-i faca si curatenie dupa, asa cum mi-a dat de inteles ca doreste. Dar este strict problema dansei. Cred ca tine si de caracterul omului civilizat.

Dar, desigur, e doar o parere.
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Octombrie 2012
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Ma inunda vecinii... mona35 mona35 as vrea sa stiu ce pirghii juridice/legale in afara de actiunea in judecata am ca sa i determin pe vecinii mei sa si repare pb ivite la baie care imi dau mie ... (vezi toată discuția)
Conflict vecin inundatie Cornel_imi_zice Cornel_imi_zice Va scriu pentru a va cere sfatul cum trebuie sa procedez cu vecinul de deasupra mea. Acesta m-a inundat anul trecut (aprilie 2008) in baie, deasupra chiuvetei ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini norby2 norby2 Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)