Buna ziua! As cere un sfat cu permisiunea dvs.
Mi-am inundat vecina, fara sa vreau. In urma inundatiei, vecina a ramas cu o pata mica undeva pe un tavan. Eu i-am propus sa-i dau asigurarea mea in baza careia isi va recupera banii, in urma reparatiei efectuate de dansa. Numai ca nu este de acord, cerandu-mi sa ii zugravesc tot tavanul. Eu mai accept fara probleme sa apelez la un mester sa-i refac locul, dar doar locul cu pricina, nu tot tavanul.
Ce se poate intampla in acest caz, legal vorbind?!
Da! Nu mai insistati sa va faceti probleme despre ce pretentii are ea. Poate ca vrea, la final, sa-i zugraviti si casa.
Deci, s-a facut constatarea de catre asigurator, i s-a cerut sa aduca facturi, chitante si asiguratorul ii va da banii potrivit constatarii, chiar daca ea a cheltuit mai mult. Probabil vrea, cu aceasta ocazie sa repare mai mult, deci o cheltuiala mai mare si isi da seama ca nu va fi depagubita pentru toata suma.
Daca nu doreste sa colaboreze, tineti documentele de la asigurator la dv. si lasati-o in plata domnului, sa faca ce-o vrea sa faca. Aveti dovada ca ati avut bunavointa si ati procedat corect, asa cum se procedeaza.
Inteleg ca sunteti vecini, dar concesii trebuie sa faca ambii, nu numai unul...
Pata este cam cat 2 palme, iar agentul de la asigurare, cand a venit, a fotografiat doar pata, nu tot tavanul...
Dar vecina sustine ca reparand doar la locul cu pata, va fi o diferenta de nuanta... e adevarat ca probabil se va vedea ca in locul acela este un alb curat, nou, iar restul tavanului va ramane albul prafuit, vechi... si astfel sustine ea va aparea o diferenta de finete, iar eu am datoria sa-i refac tavanul sa nu se simta nimic, cum a fost...
Sigur ca tavanul trebuie refacut in toatalitate si nu numai acea pata. Asa este normal. De suportat lucrarea ar trebui sa o suporte integral firma de asigurare.
Mi s-a intamplat si mie acum cateva luni sa fiu un pic inundat de chiriasii care stau deasupra mea. Am sunat proprietarul si-acesta a venit a doua zi. La el in baie era uscat si parea chiar deranjat ca l-am chemat. L-am invitat la mine si-a zavut cum inca mai picura odata pe minut din tavanul unei bai, pata era pe 3/4 din tavanul baii si pe inca 1/4 din tavanul dormitorului de langa acea baie.
Am mers cu el din nou in casa lui si chiriasii au recunoscut ca li s-a infundat sifonul iar apa a inundat baia lor, holul si dormitorul lor.
Am auzit de la vecin doar "mii de scuze" si-atat. Dupa 2 zile s-a uscat si a ramas tavanul atat in baie cat si in dormitor cu desene galben-murdat ca niste nori pe langa albul imaculat de alaturi.
Cand mi se intampla asa, eu imi repar pe asigurare, ca exact din acest motiv mi-am facut asigurare la casa. Ma rog, eu nu contest optiunea vecinei de a nu isi folosi asigurarea dansei, doar ca nu sunt convinsa ca sunt obligata sa-i repar eu tot tavanul. Eventual, firma mea de asigurari sa-i repare. Din partea mea, poate sa-i si refaca toata casa, ca adevarul e ca cam trebuie zugraviti peretii aia, ca nu va spun in ce locuinta sta, si ce are in apartamentul ala. Sa-i faca si curatenie dupa, asa cum mi-a dat de inteles ca doreste. Dar este strict problema dansei. Cred ca tine si de caracterul omului civilizat.
Ma inunda vecinii...
mona35
as vrea sa stiu ce pirghii juridice/legale in afara de actiunea in judecata am ca sa i determin pe vecinii mei sa si repare pb ivite la baie care imi dau mie ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini
norby2
Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)