Buna ziua! As cere un sfat cu permisiunea dvs.
Mi-am inundat vecina, fara sa vreau. In urma inundatiei, vecina a ramas cu o pata mica undeva pe un tavan. Eu i-am propus sa-i dau asigurarea mea in baza careia isi va recupera banii, in urma reparatiei efectuate de dansa. Numai ca nu este de acord, cerandu-mi sa ii zugravesc tot tavanul. Eu mai accept fara probleme sa apelez la un mester sa-i refac locul, dar doar locul cu pricina, nu tot tavanul.
Ce se poate intampla in acest caz, legal vorbind?!
Eu nu stiu dar nu cred ca firma de asigurare o sa deconteze tot tavanul. Nu stiu cat de normal sau nenormal i se va parea firmei, dar cand au constatat, s-a facut constatarea doar a petei, nu a intregului tavan sau a camerei.
De-aici deduc, ca dansii n-or sa deconteze decat strict bucatica cu problema. Dar tavanul poate este de 50 de ori mai mare, ei nu stiu lucrul asta. Probabil nu asta i-a interesat. Probabil asa se procedeaza. Nici eu nu stiu, ca d'aia ma tot interesez in stanga, in dreapta, intrucat abordarea si atitudinea mea asupra vecinei se va schimba radical si n-as vrea sa-mi para rau.
Am avut un caz asemanator care spune multe despre felul in care nu inteleg unii oameni sa-si foloseasca aceste asigurari.
Persoana A a fost inundata de persoana B de doua ori. Prima oara a fost ca prima oara, vociferari mai in surdina, a doua oara insa a fost cu mare tam-tam. Vreau sa spun ca persoana B era nevinovata, ca nevinovat se cheama ca esti cand chemi un instalator sa-si repare o teava si el iti face o lucrare de proasta calitate....
Am aflat de la el personal ca A avea asigurare si i-am spus sa foloseasca asigurarea ca sa-si repare apartamentul.
Stiti ce mi-a raspuns? "De ce sa-mi folosesc eu banii si sa nu-l pun pe el (pe B) sa plateasca?"
I-am raspuns: "Pentru ca dv. tot ati platit acei bani, de ce nu vreti sa beneficiati de ei, de ce sa nu-i vreti inapoi? Vecinul dv, nu este vinovat ca i-a crapat teava si dv. vi s-ar putea intampla asta."
Nu s-a folosit de asigurare si l-a dat pe vecin in judecata ca sa obtina Dumnezeu stie ce si peste cat timp, daca ar obtine ceva..... Si mai cheltuie si cu avocata lui in acest proces. Bani pierduti, timp pierdut, casa ramasa nereparata pentru cel putin un an....
Deci ignoranta si rautatea face ravagii printre oameni.
Ma inunda vecinii...
mona35
as vrea sa stiu ce pirghii juridice/legale in afara de actiunea in judecata am ca sa i determin pe vecinii mei sa si repare pb ivite la baie care imi dau mie ... (vezi toată discuția)
Inundatie de la vecini
norby2
Buna ziua . De cateva zile bune vecina de deasupra ne inunda incontinuu . Cum sa spun . O mare parte din perete e ud, curge apa din tavan si a ajuns sa se faca ... (vezi toată discuția)