avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sentinta civila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sentinta civila

In timpul casniciei s-a cumparat o casa pe care sotul si-a trecut-o doar pe numele lui,am intrat in posesia extrasului de carte funciara in care el e trecut unic proprietar in baza unei sentinte civile emisa de judecatorie,eram casatoriti in momentul achizitionarii si suntem si in momentul de fata,as dori sa aflu in baza carui act se poate da o sentinta civila emisa de judecatorie si as mai dori sa aflu care este modalitatea de a fi trecuta in acte ca proprietar?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: marinchen , utilizator 10:54, 23 Octombrie 2012
Păi, v-am spus. O acţiune în instanţă pentru constatarea naturii de bun comun a imobilului.

Din cîte văd, nu vă veţi descurca singură. Luaţi legătura cu un avocat.

Nu exista o cale mai simpla si amiabila de a rezolva problema?eu am inteles ca pot ataca documentul prin care s-a facut inscrierea ca unic proprietar dupa care pot cere trecerea in cartea funciara in baza certificatului de casatorie!Va multumesc!
Scuzati am scris fara sa vad daca a mai fostt trimis un alt mesaj!Va multumesc!
Încercaţi. Nu ţineţi seama de îndoielile mele.

D ati avut dreptate D-na Legally_aid e vorba de o hotarare a instantei civile ce tine loc de contract de vanzare-cumparare autentic pt ca scrie clar ca aceasta hotarare tine loc de contract de vanzare -cumparare in cazul in care vanzatorul refuza sa incheie un contract in forma autentica!Acum pe mine ma intereseaza cum trebuie sa procedez pt a fi trecuta la cap. proprietar in actul de proprietate?!Am inteles ca e suficient sa merg si sa dovedesc cu certificatul de casatorie si sa cer trecerea in CF?!e posibil?pt ca mi se pare o varianata destul de simpla daca e asa!Va multumesc in eventualitatea unui raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara probleme ulterioare starcopit starcopit Buna ziua! As dori sa achizitionez un apartament/ garsoniera in Buc. intr-un viitor previzibil. As dori sa aflu legat de acest fapt cum sa ma asigur eu, ... (vezi toată discuția)
Obligatia de a inregistra un imobil - casa si teren in carte funciara Gigel Vieru Gigel Vieru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati intr-o chestiune! Intr-o cerere prin care se solicita emiterea unei hotarari care sa tina loc de act autentic de vanzare ... (vezi toată discuția)
Intabulare carte funciara ContSters9695 ContSters9695 In cazul in care s-a incheiat un contract de vanzare-cumparare care are ca obiect o constructie, nu si terenul, iar contractul e certificat de avocat, pentru ... (vezi toată discuția)