In timpul casniciei s-a cumparat o casa pe care sotul si-a trecut-o doar pe numele lui,am intrat in posesia extrasului de carte funciara in care el e trecut unic proprietar in baza unei sentinte civile emisa de judecatorie,eram casatoriti in momentul achizitionarii si suntem si in momentul de fata,as dori sa aflu in baza carui act se poate da o sentinta civila emisa de judecatorie si as mai dori sa aflu care este modalitatea de a fi trecuta in acte ca proprietar?Va multumesc anticipat!
Nu exista o cale mai simpla si amiabila de a rezolva problema?eu am inteles ca pot ataca documentul prin care s-a facut inscrierea ca unic proprietar dupa care pot cere trecerea in cartea funciara in baza certificatului de casatorie!Va multumesc!
D ati avut dreptate D-na Legally_aid e vorba de o hotarare a instantei civile ce tine loc de contract de vanzare-cumparare autentic pt ca scrie clar ca aceasta hotarare tine loc de contract de vanzare -cumparare in cazul in care vanzatorul refuza sa incheie un contract in forma autentica!Acum pe mine ma intereseaza cum trebuie sa procedez pt a fi trecuta la cap. proprietar in actul de proprietate?!Am inteles ca e suficient sa merg si sa dovedesc cu certificatul de casatorie si sa cer trecerea in CF?!e posibil?pt ca mi se pare o varianata destul de simpla daca e asa!Va multumesc in eventualitatea unui raspuns!