avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa 10 ani.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa 10 ani.

buna ziua. Divortul unei familii s-a pronuntat acum 10 ani, dar partaj nu s-a facut.Sotul a plecat si a stat cu chirie undeva timp de 6 ani. In acest moment a revenit si sta cu fosta sotie in apartamentul comun si doreste sa faca partajul apartamentului pt a-si lua o garsoniera. El nu are bani sa-i dea sotiei si nici ea nu are si mai mult ea nu vrea sa vinda apartamentul si sa imparta banii.Ce-i de facut?
Cel mai recent răspuns: Robert Silbermann , Avocat 14:20, 20 Octombrie 2012
Pai daca nu se inteleg, partajul il vor face in instanta. Cine doreste partaj, depune cerere la instanta, plateste taxa de timbru 3% din valoarea bunului ( initial la cat il apreciaza )
Daca nici barbatul nu doreste apartamentul sau nu poate plati sulta, sa ceara sa fie vandut si banii cat ori fi ei de putini, sa se imparta.
Ultima modificare: Vineri, 19 Octombrie 2012
gi-jane2, moderator
Nimeni nu poate fi obligat a ramane in indiviziune. Asa ca daca unul dintre coproprietari doreste partajul, celalalt nu se va putea opune. Daca niciuna dintre parti nu are bani sa o plateasca sulta, imobilul va fi vandut iar partile vor imparti pretul.
Dupa ce se va finaliza procesul de partaj lucrurile se vor lamuri.
Cine va fi proprietarul bunului il va putea sau nu vinde dupa bunul sau plac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)
Problema tata fiica spirala spirala Buna ziua.Problema mea consta in felul urmator.Parintii au achizitionat un apartament cu 2 camere in 1993.Pe actul de vanzare cumparare ambii sunt trecuti.Erau ... (vezi toată discuția)
Bunuri la comun larat larat In conditiile in care mostenesti niste bunuri (imobiliare) impreuna cu alte persoane si aceste persoane refuza orice tranzactie,vindere sau propune preturi si ... (vezi toată discuția)