avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... hotarare nedefinitiva executata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

hotarare nedefinitiva executata

O sentinta civila poate fi investita cu formula executorie cand recursul este depus in termen ,si inca nu este judecat, nici primul termen nu a avut loc , si poate fi executat de executor ,fara sa fie definitivaX-(
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:53, 20 Octombrie 2012
Nu constituie motiv pentru neinvestire cu formula executorie a unei hotarari care intruneste diso art 374-377 Codul de procedura civila
In practica instantelor se obisnuieste a se comunica hotararile fara a fi semnate, desi corect este sa fie certificate de catre grefierul care face comunicarea.


Hotararile definitive (cele pronuntate in fond si care prevad ca singura cale de atac recursul sau hotararile date in apel) se pot investi cu formula executorie si se poate porni executarea silita, recursul nefiind suspensiv de executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ramane definitiva o hj? Irina S. Irina S. Cand [b]ramane[/b] definitiva o HJ pentru a se putea investi cu formula executorie? (vezi toată discuția)
O astfel de sentinta; poate fi investita cu titlul executoriu?? Manole Dumitru Manole Dumitru O sentinta data de prima instanta, cu cale de atac, cu recurs in 15 zile de la comunicare; 1). Poate fi considerata ca fiind o hatarare \"Dfinitiva\" ? ... (vezi toată discuția)
Învestirea cu formulà executorie a hotararii judecatoresti ContSters158160 ContSters158160 Si in cazul unei hotarari judecatoresti in cadrul unui conflict de munca este necesar acest proces de investire cu formula executorie a hotararii ... (vezi toată discuția)