avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contract amanet auto intre 2 persoane fizice
Discuție deschisă în Executare silită

Contract amanet auto intre 2 persoane fizice

Buna Seara as dorii sa stiu daca pot imprumuta pe cineva cu o anumita suma de banii si sa imi poata lasa ca garantie un autoturism (mentionez ca este proprietar si nu este gajat ) pe o perioada de maxim 6 luni cu o dobanda de 0.3 la suta pana la data primirii banilor .
Care ar fi pasii care trebuie sa ii urmez . Multumesc

Cel mai recent răspuns: gaglar , utilizator 15:24, 21 Octombrie 2012
Incheiati document autentificat in care precizati clauze asiguratorii
Mergeti la notar si incheiati un contract de imprumut si gaj, apoi se inscrie in arhiva electronica de garantii reale mobiliare. Nu-i puteti lua dobanda cat va doriti.. (0.3% pe zi sau cum ?), nu sunteti institutie financiara.
Nivelul dobanzii in contractele civile nu poate depasi nivelul dobanzii legale cu mai mult de 50% pe an
Am inteles dar imi poate garanta cu automobilul? Ca acela este singura proprietate a dansului ...
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de imprumut ramolex ramolex buna seara. ce forma trebuie sa imbrace un contract de imprumut pentru o suma de bani, imprumut gajat cu un autoturims? am imprumutat o suma de bani cuiva, ... (vezi toată discuția)
Vanzarea masinii achizitionate prin credit bancar ana cata ana cata pot vinde masina care este achizitionta prin credit bancar?contractul este de garantie reala mobiliara de ce banca a solicitat o copie de pe cartea de ... (vezi toată discuția)
Masuri de garantie la imprumut eduardcafe eduardcafe buna ziua tuturor. imi dati va rog un sfat. as vrea sa dau cu imprumut o suma de bani, 10000 euro. ce masuri de garantie exista ca sa nu dau in bara sa umblu ... (vezi toată discuția)