avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1156 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Fundatie - modificare activ patrimonial initial si ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Fundatie - modificare activ patrimonial initial si denumire

buna seara,
sunteti amabili sa ma ajutati...
daca se vinde o fundatie, care nu are activitate de aproximativ 5 ani, cel care o cumpara trebuie sa actualizeze valoarea activului patrimonial initial, sau acesta poate sa ramana cel pe care il are fundatia in balanta?? apoi, care sunt pasii pentru a schimba denumirea fundatiei ? Va multumesc mult .
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: luminitzaz , utilizator 12:39, 23 Octombrie 2012
Un ONG nu poate fi vandut, ca o societate comerciala. Se poate schimba componenta organelor de conducere ale acesteia, potrivit dispozitiilor OG 26/2000 actualizata, nu si fondatorii.
Puteti schimba denumirea prin hotarare a consiliului director. Va trebuie sa solicitati dovada disponibilitatii denumirii de la Ministerul Justitiei pentru noua denumire dorita.
Apoi dosarul cu actele si cu dovada platii unot taxe le depuneti la judecatoria de la adresa fundatiei.
Valoarea activului patrimonial initial ramane neschimbata(pentru motivele invocate) daca nu doriti sa faceti acest lucru in mod expres.
Ultima modificare: Marți, 23 Octombrie 2012
george-neagu, moderator
va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare denumire fundatie si anumite articole din statut newlifero newlifero sunt fondator unic al unei fundatii deschise in anul 2000 dupa legea 26. Doresc sa modific denumirea fundatiei si sa redefinesc anumite aticole din statut cu ... (vezi toată discuția)
Despre fundatii Olaru Marioara Olaru Marioara doresc sa infiintez o fundatie cu ajutorul careia sa aduc fonduri necesare dezvoltarii unei gradinite de stat.Se poate?Cum? Ce documentatie este necesara si ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unui ong Andrea9631 Andrea9631 Buna, as dori sa stiu ce imi trebuie sa infiintez un ONG pentru studentele din universitate si as dori cum as puta gasi un finantator care sa imi dea un fond ... (vezi toată discuția)