avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Va salut,

Va rog sa-mi spuneti daca o firma de transport din Germania,inregistrata in Germania imi poate percepe TVA la valoarea de 24% pe motiv ca adresa de incarcare a bunurilor este in Romania,si ca trebuie sa ramburseze Romaniei TVA-ul in cuantum de 24%?
Personal consider aceasta asertiune ca fiind lipsita de fundament,din moment ce firma care executa transportul nu este inregistrata in Romania ci in Germania,normal este sa se plateasca TVA in Germania,la nivelul (nu-l retin exact,dar stiu ca oricum este mai mic decat in Romania) perceput in Germania,indiferent de adresa din alt stat de incarcare a bunurilor.

Cu stima.

Alte discuții în legătură

Tva firma straina Artigas Artigas Va salut, Revin cu o intrebare la care nu am primit raspuns: O firma de transport din Germania la care am apelat pentru transportarea unor bunuri personale ... (vezi toată discuția)
Tva transport germania-suedia lumi40 lumi40 Buna. Help! 1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din ... (vezi toată discuția)
Caz facturare tva ue Cik22 Cik22 Societate (SRL) din Romania, platitoare TVA (neinscrisa in ROI), comercializeaza diverse produse cu amanuntul. Ocazional, o societate comerciala din UE ... (vezi toată discuția)