avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva transport Germania-Suedia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva transport Germania-Suedia

Buna. Help!
1. O firma de transport marfa platitoare de tva trimestrial din Romania face transport ( Germania - Norvegia ) pentru o casa de expeditie din Germania cu cod valid tva . Firma de transport din Romania factureaza firmei din Germania fara tva cu specificatie la tva neimpozbil in Romania. CMR -urile sunt stampilate si la incarcare si la descarcare .Este corect ? Nu trebuie sa ma leg de locul beneficiarului nu-i asa ( adica Norvegia )?
2. Aceeasi firma de transport din Romania face o cursa Romania - Germania beneficiarul este din Germania, are cod valid de tva si deci firma de transport din Romania factureaza transportul catre firma din Germania fara tva cu specificatia neimpozabil in Romania. CMR- rile sunt stampilate si la incarcare si la descarcare .Se depune declaratia 390 ? :((
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 22:33, 27 Februarie 2010
da, in ambele cazuri.
ART. 156^4 Cod Fiscal
Declaraţia recapitulativă
1) Orice persoană impozabilă înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 sau art. 1531 trebuie să întocmească şi să depună la organele fiscale competente, până la data de 15 inclusiv a lunii următoare unei luni calendaristice, o declaraţie recapitulativă în care menţionează:
c) prestările de servicii prevăzute la art. 133 alin. (2) efectuate în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile, pentru care exigibilitatea de taxă a luat naştere în luna calendaristică respectivă;

nu se declarau in 390, daca serviciile de transport erau legate de un export de bunuri, de exemplu dvs transportati bunuri exportate din germania in elvetia si facturati catre firma din germania.
Multumesc,Danike.
Chiar daca Norvegia nu este stat membru UE ? Tin cont doar de compania de expeditie din Germania care imi trimite comenzile si ii facturez cursele?
(Am scris gresit in titlu Suedia.)
acum am observat si eu ca e Norvegia, care nu este membra UE desi face parte din Spatiul Economic European.

factura se face fara tva, oricum, dar, daca transportul este legat de un export de bunuri din germania in norvegia, operatiunea nu se inscrie in 390.

dar stati linistita, aceste prestari de servicii nu va schimba perioada fiscala, daca asta e teama.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie 390 completare sau nu? anghel teodor anghel teodor O casa de expeditie care face un transport din Romania (tara ue) in Serbia (tara non ue) prin intermediul unei case de expeditie din serbia(tara non ue) care ... (vezi toată discuția)
Firmele de transport marfa intracomunitar platitoare de tva depun decl.390? lumi40 lumi40 O firma x de transport marfa din Romania platitoare de tva face transporturi intracomunitare . Comenzile le preia de la o companie de expeditie din Austria ... (vezi toată discuția)
> tva vanzare extracomunitara element94 element94 Buna ziua. Daca o I.I neplatitoare de TVA vinde marfa din UE prin internet unei firme non-UE care este scutita TVA - se factureaza TVA ? (vezi toată discuția)