avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vanzare telefon pe okazii
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vanzare telefon pe okazii

Acum 3 zile am vandut un telefon pe internet intr-un alt oras,insa telefonul nu era ceea ce se astepta cumparatorul,si cred ca din greseala am introdus in descriere ca avea si garantie(ramasese anuntul de la un telefon anterior,doar am dat copy/paste).

Utilizatorul mi-a facut plangere la politie sau ce mi-a facut,mi-a spus ca e caz penal sau ceva de genul,contul de okazii mi-a fost inchis.
Am cazut la comun accord sa ii trimit banii inapoi de indata ce sosesc de la curier apoi omul va merge si isi va retrage plangerea de la politie,unde a fost si retinut telefonul dupa care mi-l va trimite.

Pot avea incredere ca mi-l va mai trimite inapoi?
Mai pot face ceva dupa ce trimit banii inapoi cumparatorului?
Stima
Cel mai recent răspuns: Mihai Dorohoi , Alte profesii 21:17, 23 Octombrie 2012
Poate că puteţi avea încredere că vă veţi primi telefonul înapoi, problema este că în cazurile de înşelăciune nu prea are efect retragerea plângerii penale, urmând ca fapta comisă de dvs. să fie cercetată în continuare, dar, ca urmare a reparării prejudiciului să fiţi totuşi sancţionat printr-o amendă administrativă
Deci daca a depus acea plangere(pe care zicea ca mi-o fotografiaza si mi-o trimite),nu o mai poate retrage sa inteleg?
Si va fi ca si cum as fi la prima abatere?
Imi poate veni vre-o amenda ceva?Din cate am vazut pe internet,se scria ca e caz penal,adica nu am vandut ceea ce am descris si l-am indus in eroare,care se pedespeste cu nu mai stiu cati ani de inchisoare.
Teoretic este înşelăciune, dacă din actele de cercetare va rezulta că aţi făcut aşa ceva, dacă din modul concret de săvârşire a faptei se va constata că există elementele constitutive ale infracţiunii, sub aspect obiectiv şi subiectiv , adică vinovăţia sub forma intenţei şi elementul material, acţiunea prin care s-a ajuns la comiterea acestei fapte.
Pedeapsa pentru înşelăciune poate fi de la 1 la 12 ani, de la 3 la 15 ani, în funcţie de modalitatea de săvârşire, de consecinţe, etc.
Dar presupun că veţi beneficia de o serie de circumstanţe atenuante , astfel încât să nu se ajungă la aplicarea unei pedepse ci, cel mult, la o amendă administrativă.
deci sa inteleg ca nu am sanse sa primesc inchisoare?
Sper sa fie totul ok,unii sunt chiar neintelegatori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am dat teapa si nu stiu ce sa va intampla cu mine cozmencut cozmencut am dat teapa pe okazii unui tip. i-am vandut chipurile un telefon cu 250 ron. tipu s-a dus la politie si posta si banii nu i-am primit ca au ramas blocati, si ... (vezi toată discuția)
Am cumparat produs furat D.RaYne D.RaYne Am cumparat recent un produs de pe emag, vandut si distribuit de acestia, nu de o parte terta. Din nenumarate incercari esuate de a Inregistra produsul, a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune sau nu?ajutor FenichiuBogdan FenichiuBogdan Am si eu o intrebare. Am un prieten care a folosit posta romana pentru a trimite unei persoane un colet cu altceva decat trebuia sa primeasca persoana ... (vezi toată discuția)