avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 205
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 205

In anul 2009 decl 205 pt dividende are data limita tot sf lunii iunie ca in 2008?
Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:40, 29 Ianuarie 2009
Declaratia se completeaza si se depune de catre platitorii de venit care au obligatia calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa, cu exceptia veniturilor de natura salariala si asimilate acestora, conform Titlului III din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.
In cazul asocierilor intre persoane fizice si persoane juridice romane, declaratia se completeaza si se depune de catre persoana juridica romana desemnata prin contractul de asociere, care are obligatia de a calcula, de a retine si de a vira impozitul pe venitul microintreprinderilor pentru asociatii persoane fizice.
Declaratia se depune la organul fiscal la care platitorii de venituri sunt inregistrati in evidenta fiscala. Termenul de depunere a declaratiei este, ca regula, 30 iunie a anului fiscal curent pentru anul fiscal expirat, dar ca exceptie declaratia se depune pana in ultima zi a lunii februarie a anului fiscal curent pentru anul fiscal expirat (28 februarie )
a) Platitorilor de venituri din activitati independente: venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din vanzarea bunurilor in regim de consignatie, venituri din activitati desfasurate in baza contractelor de agent, comision sau mandat comercial, venituri din activitati desfasurate in baza contractelor/conventiilor civile incheiate potrivit Codului civil, venituri din activitatea de expertiza contabila si tehnica, judiciara si extrajudiciara, venitul obtinut de o persoana fizica dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil, potrivit titlului IV, care nu genereaza o persoana juridica.
b) Platitorilor de venituri din transferul titlurilor de valoare si din operatiuni de vanzare/cumparare de valuta la termen, pe baza de contract, precum si din orice alte operatiuni de acest gen, pentru care impozitul pe venit se retine la sursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 205 danuta munteanu danuta munteanu Buna ziua. Am urmatoarea situatie: O asociatie de proprietar, retine , declara prin declaratia 100 si plateste din Iulie 2009 - Septembrie 2009 - inclusiv, ... (vezi toată discuția)
Despre declaratia 205 ContSters138151 ContSters138151 O firma cu obiect de activitate \"comert cu amanuntul\"care a desfasurat activitate doar 3 luni in anul 2009 dupa care si-a incetat activitatea a primit o ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205-venituri din dividende georgi24ro georgi24ro am urmatoarea situatie si am nevoie de niste sfaturi pentru ca de la asistenta contribuabili primesc doua raspunsuri opozabile. asociatii nu si-au ridicat ... (vezi toată discuția)