avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general declaratia 205-venituri din dividende
Discuție deschisă în Contabilitate în general

declaratia 205-venituri din dividende

am urmatoarea situatie si am nevoie de niste sfaturi pentru ca de la asistenta contribuabili primesc doua raspunsuri opozabile.
asociatii nu si-au ridicat dividendele aferente exercitiului 2008 integral pana la data 31.12.2009.
cu toate ca am platit impozitul pe dividende pana la sf anului 2009, in declaratia 205 declar doar dividendele ridicate sau toate (cele constituite)
multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters60554 , utilizator 16:14, 11 Februarie 2010
Am aceeasi situatie si eu ,iar de la Adm.Fin. Cluj se spune ca declaratia se depune indiferent daca asociatii si-au luat banii sau nu ,daca firma a platut impozitul pe dividend atunci depune decl.205 cu imp.platit astfel incat imp.din decl.205 sa fie acelasi cu cel din declaratia 100.Lucrul acesta nu este insa corect pentru ca atunci cind asociatii isi vor lua un certificat fiscal cu veniturile realizate vor vedea ca le apare venit din dividende desi ei nu si-au ridicat banii.Si poate mai trebuie sa plateasca si sanatate 5.5% la niste bani pe care nu i-au luat,sau cum ar completa o declaratie de avere? Cum apare la fisc sau cu ce au luat ei.Din pacate cei de la fisc nu stiu aceste lucruri
Privind modul de completare :

Declaratia se completeaza si se depune de catre platitorii de venit care au obligatia
calcularii, retinerii si virarii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa, cu
exceptia veniturilor de natura salariala si asimilate acestora.
In cazul asociatiilor intre persoane fizice si persoane juridice romane, declaratia se
completeaza si se depune de catre persoana juridica romana stabilita prin contractul de
asociere care are obligatia de a calcula, retine si vira impozitul pe profit.
Declaratia se depune, dupa cum urmeaza:
- pana in ultima zi a lunii februarie a anului curent pentru veniturile platite in anul
expirat
, prevazute la punctele 1-7 de la capitolul A;
- pana la data de 30 iunie a anului curent, pentru veniturile platite in anul expirat, prevazute la punctele 8 -15 de la capitolul A;

Sugerez a completa numai impozitul pt suma efectiv ridicata in anul precedent . Inteleg ca administratorii nu au si statutul de salariati deoarece intervine si sanatatea, care se retine tot la brut . D-voastra puteti face dovada cu datele inregistrate in balanta si statul de plata aferent : ct 446 - achitarea impozitului si 457 - dividende neridicate. Din pacate nu am auzit pe cineva ca aceasta declaratie este verificata la vreun control , amenda se primeste pentru nedepunere . Este atat de interpretabila completarea ei din pacate ca oricum ar fi completata sunt argumente pro si contra
din punct de vedere al legislatie privind completarea delaclaratiei 205 se declara "Col.1 - se completeaza pentru fiecare beneficiar de venit in parte, inscriindu-se numele si prenumele persoanelor fizice CARORA LI S-AU EFECTUAT PLATI in cursul anului fiscal;"
pe de alta parte codul fiscal art 93 alin 2 zice: "Platitorii de venituri, cu regim de retinere la sursa a impozitelor, au obligatia sa depuna o declaratie privind calcularea si retinerea impozitului pentru fiecare beneficiar de venit, la organul fiscal competent, pana la data de 30 iunie a anului fiscal curent pentru anul expirat."
din codul fiscal inteleg contrariul se refera la impozitul pe dividende care este reflectat in totalitate pana la sfarsitul anului.
am un semn mare de intrebare ...
multumesc pt promtitudine
Normele privind completarea declaratiei 205 sunt cele care indruma efectiv, art din codul fiscal este norma generala, insa norma speciala dpdv juridic in acest caz este aplicabila

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distribuire dividende Vali69 Vali69 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti cand depun declaratia 205 in urmatoarea situatie: Am depus bilantul la Finante, pentru o societate cu profit la 31.12.2010 ... (vezi toată discuția)
Impozit dividende claudiaraduica claudiaraduica #-o Nu ma ajuta nimeniiiiiiiiiii??????????? Va roggggggggggggggggggggggg :-/ (vezi toată discuția)
Declaratia 205 margareta teodorescu margareta teodorescu In anul 2009 decl 205 pt dividende are data limita tot sf lunii iunie ca in 2008? Multumesc (vezi toată discuția)