avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cerere pentru ajutor public judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cerere pentru ajutor public judiciar

Buna seara,
Sunt in RECURS si am solicitat ajutor public judiciar pentru ca nu am niciun venit (nici macar somaj) si 2 copii minori in intretinere. Am beneficiat de ajutor public judiciar pentru acelasi proces (la Apel - mai exact cu termen in 10.10.2011). Mai am dreptul acum de acest ajutor public judiciar?
Cu multumiri
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 22:36, 23 Octombrie 2012
Ajutorul public judiciar se poate acorda, separat sau cumulat, în oricare dintre formele prevăzute la art. 6 din lege (scutire taxa de timbru, avocat din oficiu, plata onorariului d eexpert etc). Valoarea ajutorului public judiciar acordat, separat sau cumulat, în oricare dintre formele prevăzute la art. 6 lit. a)-c), nu poate depăsi, în cursul unei perioade de un an, suma maximă echivalentă cu 10 salarii minime brute pe oră la nivelul anului în care a fost formulată cererea de acordare.
-------------------------------------------------------------------------------


Mai exact: in Apel am fost scutita de o taxa de 1797, in procent de 100%, avand ajutor de somaj. Acum nu am niciun venit, iar taxa de timbru a fost stabilita la suma de 700. Termenele sunt la limita anului (11.10.2011-12.10.2012). pot fi scutita in totalitate?
Va incadrati ca valoare si in termenul de un an, dar cred ca s-ar putea sa fi depasit termenul de un an si atunci sa nu mai discutam despre ajutor judiciar in ultimele 12 luni calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor public judiciar Mirrella P. Mirrella P. O persoana fara venituri impozabile sau neimpozabile, mai poate beneficia de ajutor public judiciar daca a mai beneficiat in decursul unei luni prin cerere ... (vezi toată discuția)
Solutie: anuleaza cererea ca netimbrata iuliamariana iuliamariana ce se mai poate face in acest caz? Admite excepţia nulităţii cererii. Anulează cererea ca netimbrată. Cu drept de recurs. (vezi toată discuția)
Repunere pe rol Bisca Bisca Trebuie repusa o cerere pe rol suspendata pentru ca nu s-a indeplinit cerintele instantei la timp. Inainte de aceasta a fost aprobata o cerere de ajutor public ... (vezi toată discuția)