Am imprumutat o suma de bani unei persoane care mi-a garantat imprumutul cu un imobil personal. Intr-un final din cauza ca acesta nu mi-a restituit imprumutul, acest imobil a fost scos la vanzare prin licitatie publica. Din cauza ca la mai multe licitatii care au avut loc nu s-a prezentat nici un cumparator am adjudecat acest imobil in contul creantei. Din cate am inteles nu pot intra in posesia imobilului pentru ca este inchiriat. Mentionez ca acest imobil a fost inchiriat unei persoane dupa ce a fost efectuat imprumutul.
Ce trebuie sa fac in situatia asta?
Domnule, ati primit de la mine opinia ca executorul care v-a facut executarea va poate spune in ce masura considera actul de adjudecare titlu executoriu si fata de locatiunea existenta (pentru ca executorul are ambele acte in fata ochilor spre deosebire de mine/noi si pentru ca e autoritatea investita de lege sa indeplineasca acte de executare) si nu v-a placut raspunsul primit de la executor.
Ati primit de la mine (si de la inca o persoana) varianta evacuarii si nu v-a convenit durata si procedura in sine.
Aveti un avocat ce v-a reprezentat pana acum, puteti sa il intrebati si pe acesta, pentru ca ar trebui sa cunoasca mai bine decat mine/noi speta. Nu v-a convenit nici aceasta varianta.
Acum ce ar trebui eu/noi sa facem? Daca vreti o solutie juridica, aveti mai sus solutiile juridice pe legea existenta. Daca vreti sa modificati legislatia sau vreti un brainstorming pe o speta, cred ca nu ati inceput corect discutia, pentru ca mesajul dvs. initial se incheie cu "ce trebuie sa fac" nu cu "ce parere aveti despre aceasta strategie/propunere".
Asa e romanul...cand e vorba de ajutat iti scrie la misto un rand si te plaseaza in alta parte...cand e vorba de cearta, polemica sau alte chestii, romanul nostru are timp de toate, scrie cate 10 randuri...