avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Înregistrare marcã OSIM
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Înregistrare marcã OSIM

expun urmatoarea speta: o entitate dintr-un stat UE a inregistrat la nivel comunitar o marca; acea entitate a infiintat acum o sucursala in Romania; in aceste conditii este oportun/este posibil ca sucursala din Ro sa inregistreze la OSIM marca inregistrata deja la nivel comunitar de catre societatea mama?

este mai puternica marca comunitara decat cea inregistrata la nivel national?
Ultima modificare: Miercuri, 24 Octombrie 2012
ContSters22096, utilizator
Cel mai recent răspuns: edipav , utilizator 12:24, 20 Noiembrie 2012
Dvs. nu puteti inregistra la OSIM o marca identica in cazul in care, marca este deja inregistrata la nivel comunitar. Ati putea incerca sa cereti consintamantul titularului marcii, dar in opinia mea, societatea mama a inregistrat marca intocmai pentru a-si proteja numele, produsele/serviciile, imaginea si afacerea.
Ultima modificare: Joi, 25 Octombrie 2012
Marka, utilizator
care ar fi scopul unei asemnea inregistrari?
inreg. comunitara este suficienta. Societatea mama poate sa dea o licenta filialei din Romania sa foloseasca marca comunitara la nivel national in RO
Daca marca este inregistata la nivel comunitar si in Romania isi desfasoara activitatea o sucursala, nu aveti absolut niciun motiv sa inregistrati marca in Romania.
Marca este deja protejata in toate tarile membre UE inclusiv in Romania .

Marca comunitara versus marca nationala?
Inregistrarea la nivel comunitar sau national depinde te teritoriul unde doriti sa va desfasurati activitatea si unde sa protejati marca.

De exemplu daca desfasurati activitatea doar in Romania si publicul tinta este din Romania nu are sens sa o inregistrati la nivel comunitar pentru ca nu va intereseaza ce se intampla in Austria (de exemplu)

Succes!
in primul rand sucursala nu are personalitate juridica a.i. nu poate fi titular de drepturi de prorietate intelectuala.

in al doilea rand nu este oportun si nici posibil ca sucursala sa inregistreze acelasi semn al marcii comunitare la OSIM. simpla utilizare a marcii comunitare prin sucursala, reprezinta o utilizare valida a marcii comunitare de catre titularul acesteia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marca comunitara vs marca nationala! 2006 vs 2005 SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL SC MARCULESCU&ASOCIATII SRL Stimati colegi, cum mai multe opinii si sfaturi avizate sunt de folos, va rog sa va exprimati punctul de vedere cu privire la urmatorul aspect: o societate ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca ue sau international Kapy Kapy Buna ziua, As avea o intrebare. Daca de exemplu am intregistrat o marca combinata in Romania, iar ulterior doresc sa o intregistrez si in UE sau ... (vezi toată discuția)
Inregistrare marca la osim, deja inregistrata la oami vorbaretu vorbaretu Situatia e in felul urmator: Vreau sa comercializez un produs sau mai degraba serviciu, un canal de televiziune cu circuit inchis. Ca exemplu de marca: ... (vezi toată discuția)