avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Neclaritati privind cartea de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Neclaritati privind cartea de identitate

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti cu o chestie. Sambata urmeaza sa ma casatoresc iar sotia mea va trebui sa schimbe buletinul ceea ce am inteles ca dureaza cam 10 zile. Problema este ca noi in 6 zile urmeaza sa plecam in Italia. Cum putem face la aeroport? Ce trebuie sa cerem la serviciul de Evidenta Populatiei? Cum putem rezolva ca sa fie totul legal si sa nu avem probleme? Mentionez ca dupa depunerea actelor vom face o procura la notar cu care soacra mea va putea ridica buletinul nou dar noi cum putem face ca ea sa poata sa iasa legal din tara si fara probleme? Ma gandesc sa cerem o carte de identitate provizorie ...Cum ma sfatuiti?....Astept raspunsul dumneavoastra....Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:33, 26 Octombrie 2012
Nu exista regim de urgenta la buletine. Se poate ca uneori sa vina mai repede, in schimb dvs. nu puteti miza pe noroc in acest caz. Solicitati eliberarea unui pasaport in regim de urgenta, pe care il obtineti in aceeasi zi. Formulati dupa casatorie solicitarea pentru buletin,(oricum cu buletinul vechi nu puteti pleca pentru ca ofiterul de stare civila la casatorie taie coltul in care este inscrisa valabilitatea) imputerniciti soacra sa ridice cartea de identitate. Sotia paraseste tara pe baza pasaportului si a certificatului de casatorie, ulterior mama ii trimite buletinul in Italia. Casa de piatra!:vishenka:
Daca nu exista regim de urgenta la buletine, atunci in urma cu 2 saptamani am visat doar ca eu mi-am ridicat cartea de identitate mai repede. :)) (dar nu prea cred).
Repet in orasul in care locuiesc mi s-a spus ca eliberarea dureaza 2 saptamani. Aveam nevoie de CI pentru intocmirea urgenta a unor acte, asa ca am solicitat, in scris eliberarea cartii mai repede. Am completat o cerere in care am precizat motivele, am mers in audienta la seful de la Evidenta Populatiei si mi s-a eliberat documentul a doua zi.
In plus, mai am o ruda care a venit in vara asta din Italia pentru a schimba CI pentru el si pentru sotie si deoarece a fost programat sa ridice documentele foarte tarziu (dupa data la care el pleca din tara), a mers in audienta si le-a primit mult mai repede.
Eu nu cred ca Serviciul de Evidenta Populatiei din orasul meu a comis o ilegalitate :).

jacqueline, regimul de urgenta implica achitarea unei taxe - doar in cazul pasapoartelor exista aceasta posibilitate.
Faptul ca din motive obiective procesarea unei carti de identitate ''sare'' peste ordinea in care s-au luat actele oamenilor tine de organizarea respectivului serviciu de evidenta si de dotarile tehnice.

Ca exemplu la nivelul judetului in care locuiesc cartile de identitate se tiparesc doar in municipiul resedinta de judet, daca utilizatoarea ar sta intr-o localitate de aici (alta decat resedinta judetului) cu toata bunavointa lucratorilor de la Evidenta nu poate intra in posesia CI mai repede 3 zile - CI vin de 2 ori pe saptamana inapoi la ghiseele unde s-au depus actele.
Dumneavoastra in mod sigur locuiti intr-un oras mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin pierdut, refacere la urgenta shado564 shado564 Bună ziua, mi-am pierdut azidimineaţă buletinul, eu luni trebuie să plec din ţară , la vamă se acceptă copie buletin, sau doar cu buletinul original ... (vezi toată discuția)
Eliberare carte de identitate in regim de urgenta + taxe PaulAnatripsis PaulAnatripsis Buna ziua, am urmarit pe forum o discutie referitoare la urgentarea eliberarii C.I , se poate urgenta sau nu? ce inseamna urgentare pe baza de motiv..trebuie ... (vezi toată discuția)
Eliberarea buletinului la urgenta zsofika zsofika Buna ziua am o intrebare in agust ma duc in romania sa fac nunta in 22 agust avem nunta problema e ca in 29 august trebuie sa vin inapoi in germania ca in ... (vezi toată discuția)