avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salarii

Cum se pot plati salariile restante din fondul de garantare? Care sunt demersurile in acest caz si cine trebuie sa le faca?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 25 Octombrie 2012
Fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale asigura plata creanţelor salariale ce rezulta din contractele individuale de munca si din contractele colective de munca încheiate de salariaţi cu angajatorii împotriva cărora au fost pronunţate hotărâri judecătoreşti definitive de deschidere a procedurii insolvenţei şi fata de care a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.

Stabilirea cuantumului creanţelor salariale cuvenite salariaţilor şi efectuarea plăţii acestora se realizează de agenţiile teritoriale, la cererea scrisă a administratorului sau lichidatorului angajatorului în stare de insolvenţă.

Cererile menţionate vor fi însoţite de documente care să ateste că împotriva angajatorului a fost pronunţată o hotărâre judecătoreasca definitiva de deschidere a procedurii insolvenţei şi a fost dispusă măsura ridicării totale sau parţiale a dreptului de administrare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creante salariale suportate din fondul de garantare potrivit legii nr. 200/2006 andrerieu56 andrerieu56 - Impotriva angajatorului a fost pronuntată o hotărâre judecătorească definitivă de deschidere a procedurii insolventei fara a fi dispusă măsura ... (vezi toată discuția)
Angajatii isi pot recupera salariile restante chiar daca firma este in faliment- fals sau adevar ?. ContSters241026 ContSters241026 Adevar ? Minciuna ? Exista o multime de situatii in care un salariat nu si-a primit salariul pentru o anumita perioada, iar angajatorul intra in faliment si ... (vezi toată discuția)
Legea 200/2006 ghiuvy2005 ghiuvy2005 vreau sa beneficiez de aceasta lege, la somaj mi s-a spus ca lichidatorul tb sa depuna la ei, iar la lichidator ca \"nu stie ce prevede aceasta lege\".ce pot ... (vezi toată discuția)