avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comunicat ANAF- depunerea declaratiilor fiscale 100, ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comunicat ANAF- depunerea declaratiilor fiscale 100, 300 si 710 incepand cu luna noiembrie

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) informează că, pentru îmbunătăţirea serviciului de depunere a declaraţiilor fiscale prin metode electronice de la distanţă şi pentru a preveni blocajele în perioadele de vârf, de la 1 decembrie a.c., pentru perioadele de raportare începând cu noiembrie a.c., declaraţiile 100, 300 şi 710 se vor depune doar pe noile versiuni de soft, publicate pe websiteul instituţiei, la adresa www.anaf.ro.

Depunerea prin Internet se va face doar pe pagina de upload creată iniţial pentru Declaraţia 112, accesibilă prin websiteul www.e-guvernare.ro, după autentificarea cu certificat digital calificat.

Contribuabilii care nu au un certificat digital calificat pentru semnarea declaraţiilor vor depune declaraţiile, după caz, la ghişeul organelor fiscale, în format .pdf cu fişier .xml ataşat, pe suport CD, însoţite de declaraţia listată, semnată şi ştampilată.

Pentru perioadele de raportare anterioare lunii noiembrie a.c., declaraţiile 100, 300 şi 710 vor fi depuse doar la ghişeu, pe suport hârtie cu cod de bare sau cu fişier .txt pe suport electronic, generate prin programele de asistenţă accesibile pe websiteul ANAF, www.anaf.ro , secţiunea Asistenţă contribuabili/ Programe utile/Declaraţii fiscale.

Noile versiuni ale programelor de asistenţă (Soft A şi Soft J) pentru declaraţiile 100, 300 şi 710 se vor descărca de pe websiteul ANAF

[ link extern ]

secţiunea Declaraţii electronice/Descărcare formulare, unde vor fi publicate prevederile legale, instrucţiuni şi o documentaţie ajutătoare.

Ultima modificare: Vineri, 26 Octombrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 21:44, 26 Octombrie 2012
O Doamne cate modificari mai trebuie sa suportam?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicat anaf privind depunerea declaraþiilor 100, 300 si 710, noile softuri si obligatii fiscale in luna decembrie 2011  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b][i]Pentru declaraţiile 100, 300 si 710, începând cu raportãrile pentru luna noiembrie 2011, se schimbã atât softurile de raportare (numai PDF ... (vezi toată discuția)
Noutãþi privind declaraþia 394 -versiune 15.02.2012 ContSters233047 ContSters233047 [b][u]Noutăţi privind Declaraţia 394 [/u][/b] [b]Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Vâlcea informează contribuabilii că, în ... (vezi toată discuția)
Se mai poate directiona 2 %? Pilu Pilu Buna seara. As avea o intrebare, daca ma poate ajuta cineva: As vrea sa virez 2% din impozit pt. un ong dar m-am trezit cam tarziu ca am vazut ca termenul este ... (vezi toată discuția)