avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Act notarial motor
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Act notarial motor

Buna ziua,
Sunt in situatia de schimba motorul pentru masina personala, din diferite motive am ajuns in situatia sa gasesc motor la persoana fizica care nu imi poate da factura, masina trebuie sa treaca iar pe la RAR si am inteles ca imi trebuie un act notarial. Ma poate ajuta cineva?
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 14:24, 19 Iulie 2017

vehiculului?


Registrul Auto Român R.A. » Întrebări frecvente » Cum să procedez dacă doresc să schimb motorul vehiculului?

Conform Ordinului ministrului transporturilor, construcţiilor şi turismului nr.2132/2005 pentru aprobarea Reglementărilor privind omologarea individuală, eliberarea cărţii de identitate şi certificarea autenticităţii vehiculelor rutiere – RNTR 7- prin schimbarea motorului trebuie să se menţină cel puţin acelaşi nivel al emisiilor poluante. […]Dacă se înlocuieşte motorul unui autovehicul, este necesară prezentarea la Registrul Auto Roman pentru efectuarea modificării cărţii de identitate. Cel mai simplu este să se monteze un motor identic cu cel anterior, adică unul care are acelaşi cod motor cu cel menţionat în cartea de identitate. În acest caz la R.A.R. se verifică doar aspecte legate de fixarea noului motor, dacă au fost păstrate elementele pentru reducerea poluării (catalizator, sonda lambda etc.) şi se realizează testul de poluare specific unei inspecţii tehnice. Dacă se montează un motor diferit, autovehiculul va fi reomologat, iar în cazurile în care noul motor are performanţe mult diferite faţă de cel iniţial (putere mai mare, configuraţie diferită care presupune reamplasarea suporţilor motorului etc.) se efectuează probe specifice în cadrul Laboratorului de încercări pentru securitate rutieră al R.A.R., inclusiv cele legate de stabilirea normei de poluare a vehiculului, în noua configuraţie.

Menţionăm că modificările vehiculelor înmatriculate în România ce determina omologarea acestora se pot efectua numai în ateliere specializate, autorizate conform legislaţiei în vigoare. Lista de ateliere autorizate le găsiţi la sediul oricărei reprezentanţe R.A.R. sau la adresa www.rarom.ro.

Actele necesare sunt:
– act identitate deţinător vehicul;
– cerere activitate R.A.R. (cererea se va completa olograf de către solicitant pe propria sa răspundere, va fi semnată în prezenţa angajatului R.A.R. care efectuează prestaţia);
– carte de identitate vehicul;
– adeverinţa din partea atelierului autorizat care a efectuat înlocuirea motorului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pentru schimbarea motorului este necesara autentificarea rar? noss noss buna ziua.de ce acte as avea nevoie sa imi schimb motorul pe masina...momentan am un motor de 18000cmc benzina monopunct 55kwatt si as vrea sa imi pun unul tot ... (vezi toată discuția)
Pot inscrie masina daca scrie pe cartea masinii ''omologari inviduale''? stoica87 stoica87 pot inscrie masina daca scrie pe cartea masini omologari inviduale? sau ce inseamna? la ce se refera? (vezi toată discuția)
Recarosarea unui autovehicol lovit in strainatate uvi uvi - am o mare problema...ieri seara sotia mea a facut un accident (fara victime) pe un drum de tara ...acident soldat din fericire doar cu avarierea ... (vezi toată discuția)