avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare societate comerciala

Buna ziua,

Am rugamintea de a ma ajuta intr-o problema pe care am incercat sa o rezolv singura intrand pe site-ul ONRC, dar pe care
nu am reusit. Sunt economista, lucrez in domeniul finante- contabilitate de aprox. 18 ani, neavand calitatea de contabil autorizat, respectiv expert contabil.
In acest moment doresc sa imi infiintez o firma , sa pot lucra acasa contabilitate, avand in acest moment posibilitatea ca la semnarea bilantului sa colaborez cu o firma de contabilitate acreditata de CECCAR. Activitatea pe care doresc sa o desfasor presupune aceeasi acivitate pe care o desfasoara si o firma de conta cu singura deosebire ca aceasta din urma are viza CECCAR.

Rugamintea mea este de a-mi spune daca este posibil, la ce cod Caen se incadreaza.
Cel mai recent răspuns: gabriela.neacsu , utilizator 14:54, 28 Ianuarie 2009
ORC nu va infiinta o societate comerciala, avand obiect de activitate 6920, fara avizul de la CECCAR.
Din punctul meu de vedere, cel ai aproape de adevar este codul CAEN 7022- activitati de consultanta pentru afaceri si management.

Cel mai indicat ar fi sa va asociati cu un expert contabil sau un contabil autorizat si in felul acesta putei obtine avizul de le CECCAR.

Multumesc pentru promptitudinea raspunsului; am gasit un cod caen 8211 dar nu stiu daca este legal. Firma care functioneaza conform acestui cod caen ofera servicii de evidenta operativa, secretariat, facturare, inregistrare date calculator, alte servicii.

Mi se pare totusi anormal ca un contabil care munceste cate 12 ore/zi, tine o contabilitate complecta de la intoducere facturi in sistem, state de plata,declaratii pana la intocmire balanta-bilant, sa nu poata infiinta o firma fara a avea avizul CECCAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl -cod caen 6920 mitroi_mih mitroi_mih Sunt interesat de documentele si conditiile necesare infiintarii unui SRL in domeniul contabilitatii . (vezi toată discuția)
Inregistrare pfa cod caen 6920 virginicadoinaoprea virginicadoinaoprea Sunt economist de profesie si contabil sef de 21 de ani. Va rog sa-mi spuneti daca pot inregistra PFA pe codul CAEN 6920 fara sa am atestat de expert contabil ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Ma intereseaza sa stiu daca pot sa imi infiintez firma pentru prestare servicii de contabilitate (cod CAEN 6920) avand in vedere ca am doar diploma de ... (vezi toată discuția)