avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA anulare cod de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

anulare cod de TVA

Buna ziua!
Daca o societate a fost devenit neplatitoare de TVA,din oficiu,in urma depunerii deconturilor 300 pe 0,ce trebuie sa facem ca sa redevenim platitori?

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: miha7070 , utilizator 13:59, 29 Octombrie 2012

Cf. UOG 125/2011, In cazul in care scoaterea din evidenta s-a datorat depunerii de deconturi in care nu sunt inscrise achizitii de bunuri/servicii si nici livrari de bunuri/prestari de servicii, inregistrarea in scopuri de TVA se face la solicitarea persoanei impozabile, pe baza unei declaratii pe propria raspundere din care sa rezulte ca va desfasura activitati economice, cel mai tarziu in cursul lunii urmatoare celei in care a solicitat inregistrarea.

"Organele fiscale nu vor aproba eventuale cereri ulterioare de reinregistrare daca persoana impozabila nu depune o cerere de inregistrare in scopuri de TVA in maximum 180 de zile de la data anularii",

www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare inregistrare in scopuri de tva adrianabresug adrianabresug Daca o societate s-a inregistrat la infiintare ca si platitoare de tva dar a fost scoasa din oficiu din cauza ca nu depasea plafonul de tva ,ce trebuie sa faca ... (vezi toată discuția)
Anularea inregistrarii in scopuri tva Mihaelasta Mihaelasta Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: Am un srl caruia in anul 2012 i s-a anulat inregistrarea in scopuri tva conf art.153 C.F.,in luna decembrie am ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon scutire tva - 65 000 eur gasca gasca Am urmatoarea situatie. Mi s-a anulat CIF in iulie 2012 si am devenit neplatitor de tva ca urmare a anularii acestuia( 6 luni deconturi fara sume-art ... (vezi toată discuția)