avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Termen de declarare a masinii din import la taxe si ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Termen de declarare a masinii din import la taxe si impozite

Buna ziua, am cumparat de ceva vreme un autoturism. Am contractul intre persoana germana si cumparatorul din romania si in tre acesta si mine. In urma acestor acte reiese ca masina a fost pe numele persoanei care mi-a vandut-o timp de 10 zile. Acum acea persoana imi spune ca dupa aceste cateva luni trecute el nu imi poate da certificat fiscal iar eu fara acela nu pot inscrie masina.

As vrea sa stiu daca exista o lege care il obliga pe acesta intr-un anumit termen sa o declare la Taxe si Impozite si daca da care este aceea, care este termenul si ce poate pati daca eu voi actiona cumva pentru a obtine acel certificat fiscal.

Cel mai recent răspuns: fify1 , utilizator 18:27, 5 Noiembrie 2012
Dispozitia in vigoare prevede obligatia inmatricularii autovehiculului in termen de 30 de zile
Pentru a perfecta documentele de achizitie autoturism este necesar sa obtineti certificat fiscal de la cumparatorul roman
Exista o contradictie in expunerea dvs "mi-a vandut-o timp de 10 zile" vs "dupa cateva luni trecute el nu imi poate da certificat fiscal"
Da imi cer scuze cred ca din graba. Am vrut sa spun ca de la data cand el a cumparat-o din germania(data contractului) si data cand a vandut-o catre mine (data contract) au trecut 10 zile, perioada in care practic masina a stat la el.

Acesta nu a declarat-o la taxe si impozite iar acum eu nu cred ca pot sa inscriu masina pentru ca mie mi se cere acel certificat, iar de 2 luni stau cu ea in curte.

El pentru acele 10 zile nu era obligat sa o ia in evidenta la taxe si impozite si cand mi-a vandut-o mie sa o scoata din acele evidente?
face-ti un act de vanzare-cumparare intre dvs si neamt si ati scapat de belea!
m-am gandit si la acest lucru insa primul rand de numere rosii au fost scoase pe numele vanzatorului si al doilea si al treilea pe al meu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu am fiscal de la vanzator. cum inscriu masina? fify1 fify1 Buna ziua, am luat anul trecut o masina de la cineva din Valcea si nu am inscris-o pentru ca am intentat proces impotriva Serv De Inmatriculare pentru a ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina anakyn anakyn cum se poate inmatricula o masina adusa din germania de x, x are contract vanzare cumparare cu germanul, si y a cumparat-o din ro de la x, problema e ca x a ... (vezi toată discuția)
Luare in evidenta auto adus din ue alecs22 alecs22 buna ziua, am cumparat o masina acum aproape 3 ani si nu am luat-o in evidenta. Masina dupa cam 3 luni a ramas in garaj pentru ca mi-am luat alta masina ... (vezi toată discuția)