Buna seara,
incerc din rasputeri sa gasesc pe cineva care sa imi dea un raspuns la o simpla intrebare.
Cum pot recupera o datorie (suma de bani data cu acte) de la un asociat unic care nu detine decat fima??
Am vazut ca sunt procese castigate in care se castiga partile sociale si se scot la vanzare bunurile firmei. Este posibil? Trebuie vreo expertiza pentru evaluarea acestor parti sociale??
Sa stiti Stimate Domnule Georgescu ca chiar asa am sa fac. El a pus popriri pe societate..le poate ridica in cazul acesta? Cum se procedeaza daca iau alt executor? Preia cazul? Face separat? Stiti cumva?
Daca iau toate partile sociale..ce se intampla? Detin firma adica si bunurile sau am doar drept sa scot la vanzare sa acopar creanta?
El adica cine a pus popriri pe societate? Executorul vrea sa execute dividendele? Discutati cu executorul cum se poate muta dosarul la un alt executor, dar in principiu ar trebui sa se poata, fie si prin renuntarea la executarea din acest dosar si deschiderea altuia. Da, daca luati toate partile sociale detineti firma, si atunci debitorul dvs. ar trebui sa plateasca.
Domnule Dan Georgescu se face raport de expertiza ce se depune la tribunal! Raportul se intocmeste de catre un expert judiciar inscris la tribunal. Partile sociale care le primeste in societatea comerciala nu sunt luate la valoarea lor nominala, ci la valoarea evaluata. Pai in exemplul dat de dumneavoastra, el ar prelua o societate comerciala cu 200 de lei, iar in cadrul societatii pot fi active de mii de euro. Si unde mai pui, ca bietul fost asociat unic ar mai ramane dator si cu 800 de lei!
Dle Peruschi, nu sunteti primul care zice asta dar vreau sa stiu si eu..cate termene trebuie sa treaca pana reuseste acel expert sa faca aceasta expertiza daca acel asociat nu are nici o binevointa sa ajute la aceasta evaluare? Ex: nu semneaza nici o citatie; nu da nici un act; nu vine la infatisare..etc Cum se face aceasta expertiza? Este acest proces asa de greoi? Chiar li se acorda atatea usite acestor oameni care se ascund in spatele unui srl? Ce s-ar putea face sa il pot ingradi cumva sa imi recuperez creanta?
Va multumesc
Mentionez din nou ca am un executor si am castigat deja in instanta Executarea silita dar totul stagneaza si executorul imi tot spune ca primeste promisiuni...marea cu sarea ..dar eu tot nu vad nici un ban... ce sa fac?
Executare silita srl
danadaia
Buna Ziua
1.In urma cu 1 an si ceva am facut un imprumut pt un Srl l-a care sunt administrator.De cateva luni din cauza faptului ca srl a mers fff prost nu am ... (vezi toată discuția)