avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA prestari servicii Germania si EU
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

prestari servicii Germania si EU

Am facut mai multe contracte cu familii din Germania pt ingrijire batrani la domiciliu (prestari servicii la domiciliu). Eu eram de parere ca nu se plateste TVA. Acum, vine contabila si ma pune la plata, din urma, pt 4 luni, o gramada de banii, ceea ce nu poate fi platit.
Ma insel sau trebuie platit TVA in Romania? Asta ar fi mult prea scump pt familiile din Germania si nu ar mai incheea nici un fel de contract cu firma mea daca ar fi asa.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 20:33, 29 Octombrie 2009
Firma romana
Livrarile intracomunitare, in principiu, sunt scutite numai daca sunt facute catre firme platitoate de tva in tarile membre UE, pt ca acel tva se plateste de catre ei in tara lor.
Dvoastra prestind servicii care persoane fizice, care nu sunt platitoare de tva, trebuie sa incasati de la ei tva si sa-l platiti.
J H a scris:

Mi se pare ca astfel de servicii sunt scutite de plata TVA.


In Romania sau Germania?
in Romania, firma romana care face facturi pt prestari servicii in Germania, Italia, Franta si Austria. Majoritatea facturilor sunt pt servicii de ingrijire la domiciliu. Mai sunt cateva si pt ingrijire cai.
contabilul este roman si face contabilitatea in romania

Alte discuții în legătură

Locul prestarii serviciilor alina240 alina240 Conform art. 133 ( daca bine retin) din Codul Fiscal, locul prestarii serviciilor se considera a fi locul unde prestatorul isi are sediul dar exista foarte ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 misaaa misaaa am nevoie de o lamurire si anume: - sunt P.F.A. la norma de venit, neplatitor de TVA in Romania(am cod fiscal fara RO) - inregistrat in R.O.I., inregistrat ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciului. alina240 alina240 O firma din RO, platitoare de TVA, presteaza servicii de consultanta pentru o firma din UE, tot platitoare de TVA. Serviciile le presteaza la sediul ... (vezi toată discuția)