avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social



Eu ca si pers. fizica , proprietar ap., pot sa ajut pe cineva facandu-i un contract de comodat , pentru a isi deschide sediu social ( in acte ) pe adresa mea ? Trebuie sa declar ceva la stat sau sa platesc taxe ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 19:57, 5 Noiembrie 2012
Nu veti avea de plati taxe sau alte obligatii fata de stat.
Daca viitorul sediu este un apartament de bloc, este nevoie de acordul vecinilor directi (sus-jos, lateral) ai al asociatiei pentru infiintarea societatii in acel spatiu.
Da, puteti.

Fiind un contract de comodat, acesta este cu titlu gratuit, deci nu aveti ce taxe sa datorati statului.

Faceti un contract de comodat pe o perioada determinata (3 ani, 5 ani, etc...)
In primul rand va multumesc pentru raspunsuri , in al doilea rand, daca eu vreau in timp ce am contract de comodat, cu aceea persoana, sa imi deschid si mie firma pe acelasi sediu ( ap. bloc ) se poate ?
Ultima modificare: Miercuri, 31 Octombrie 2012
Mariralu, utilizator
Da, dar cu conditia ca cele doua spatii sa nu se suprapuna, respectiv sa aveti minim 2 camere. Din acest motiv e bine ca in contractul de comodat incheiat sa mentionati camera 1, si sa o identificati pe schita apartamentului.
DanGeorgescu a scris:

Da, dar cu conditia ca cele doua spatii sa nu se suprapuna, respectiv sa aveti minim 2 camere. Din acest motiv e bine ca in contractul de comodat incheiat sa mentionati camera 1, si sa o identificati pe schita apartamentului.

Este obligatoriu sa fie specificat in contractul de comodat "o camera cu suprafata de....." pt ca cei de la ONRC nu mai dau acod daca nu e trecut asa. Pt firmele "de bloc" la sediul social, in CI, apare "bl x, etaj y, ap z - o camera"
Vedeti cum faceti cu vecinii.....
Inca un amanunt, daca va inregistrati ca platitor de TVA, veti "beneficia" de o vizita a celor de la Admin. Fiscala pt verificarea sediului ;)

Alte discuții în legătură

Contract comodat mihapink mihapink Buna ziua, Am inceput demersul de inregistrare a unui SRL- D. Sunt in punctul in care trebuie sa duc un contract de comodat la Directia Finantelor (cel ... (vezi toată discuția)
Aceeasi locatie inchiriata la doua firme carmen silva carmen silva Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar. Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Cum este posibil sa existe sediu social in doua locatii daca firma este desfiintata? numecod numecod buna ziua, este vorba de o situatie: in anul 2003 s-a inchiriat un imobil unei persoane fizice care ulterior in anul 2004 si-a infiintat propria societate ... (vezi toată discuția)