avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
LIVE, ACUM Reforma fiscală 2025-2026: Ghid practic pentru noile obligații fiscale
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sediu social
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sediu social

Eu ca si pers. fizica , proprietar ap., pot sa ajut pe cineva facandu-i un contract de comodat , pentru a isi deschide sediu social ( in acte ) pe adresa mea ? Trebuie sa declar ceva la stat sau sa platesc taxe ?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 19:57, 5 Noiembrie 2012
Multumesc pentru raspunsuri .
shanty a scris:
Este obligatoriu sa fie specificat in contractul de comodat "o camera cu suprafata de....." pt ca cei de la ONRC nu mai dau acod daca nu e trecut asa. Pt firmele "de bloc" la sediul social, in CI, apare "bl x, etaj y, ap z - o camera"

Sa nu generalizam, nu toate registrele din tara cer aceste detalii...
Ca sa nu mai spun ca din modalitatea de intocmire a unei adrese postale, de regulile care se aplica in acest caz, o adresa postala cu str..... nr.....bl... sc.. et. ap... o camera

, deci nu camera 1 sau 2 sau 3 suna ca nimic !
Registru comertului solicita in format electronic de la ANAF in baza unui protocol dintre aceste doua institutii inregistrarea sediului si eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte ca la acea adresa mai este sediul vreunei societati sau nu. Cu alte cuvinte, daca in contractul de comodat se redacteaza adresa sediului si in continuare sa zicem - camera 1 - registrul comertului va prelua acel act si impreuna cu formularul tipizat aflat pe site-ul ONRC numita ,, cerere inregistrare ANAF" le trimite in format electronic pentru eliberarea a unei adeverinte si a unui certificat de la ANAF.
Multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Daca veti scrie camera 1, 2 sau 3 in contract, nu va trebui sa mai dati suplimentar o declaratie notariala. Registrul comertului solicita acea declaratie notariala numai daca la ANAF figureaza o alta societate la adresa respectiva, completarea cu camera 1, 2 sau 3 fiind perceputa de catre ANAF in inscrisurile pe care le emit, ca o alta adresa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract comodat mihapink mihapink Buna ziua, Am inceput demersul de inregistrare a unui SRL- D. Sunt in punctul in care trebuie sa duc un contract de comodat la Directia Finantelor (cel ... (vezi toată discuția)
Aceeasi locatie inchiriata la doua firme carmen silva carmen silva Am inchiriat un imobil unei firme ; am contracte facute si la finante si la notar. Baiatul patronului acestei firme, vrea sa-si deschida firma lui cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Cum este posibil sa existe sediu social in doua locatii daca firma este desfiintata? numecod numecod buna ziua, este vorba de o situatie: in anul 2003 s-a inchiriat un imobil unei persoane fizice care ulterior in anul 2004 si-a infiintat propria societate ... (vezi toată discuția)