avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Factura sau chitanta?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Factura sau chitanta?

Buna ziua,

Am o intrebare legata de emiterea unei facturi: daca factura este pentru un birou de traduceri si aceasta va fi trimisa prin posta, va trebui sa emit si chitanta? Din informatiile mele, am inteles ca o chitanta se emite doar cand se achita cu numerar nu si in cazul unui transfer bancar, insa nu sunt foarte sigura. Trebuie sa emit si chitanta sau e suficient daca emit doar factura?

Multumesc!
Roxana-Traducator PFA
Cel mai recent răspuns: roxana_c_09 , utilizator 13:19, 31 Octombrie 2012
Buna ziua,

Daca plata se efectueaza cu ordin de plata prin virament bancar, nu taiati chitanta.
Daca este transfer bancar evident ca nu emiteti chitanta.
Daca respectiva factura se achita cu numerar emiteti chitanta.
Pentru clarificare-factura reprezinta obligatia de plata.Chintanta sau ordinul de plata vine sa stinga obligatia de plata.
Am inteles. Multumesc mult de tot pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura LuciaNeagu LuciaNeagu Bună ziua! De curând mi-am făcut un Pfa. Cu câteva zile în urmă am făcut o comandă pe net unde am solicitat ca factura să fie făcută pe pfa. La ... (vezi toată discuția)
Emiterea facturii + chitanþã stepano stepano In cazul in care traduc un document pentru o persoana fizica (nu firma), emit si factura si chitanta? Sau este de ajuns chitanta? Multumesc (vezi toată discuția)
Suma maxima ce se poate incasa de pfa de la pj intr-o zi lory_ lory_ Buna ziua Am un PFA proaspat infiintat si nu ma prea descurc cu chestiunile contabile. Am de taiat facturi si chitante azi catre 3 PJ, in valoare totala de ... (vezi toată discuția)