avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Suma maxima ce se poate incasa de PFA de la PJ intr-o ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Suma maxima ce se poate incasa de PFA de la PJ intr-o zi

Buna ziua
Am un PFA proaspat infiintat si nu ma prea descurc cu chestiunile contabile. Am de taiat facturi si chitante azi catre 3 PJ, in valoare totala de 10000 lei, dintre care pentru una de 6000 lei. Stiind ceva legat de platile de 5000 lei intr-o zi, intrebarea mea este:
Pot taia chitanta si factura pentru toate firmele in aceeasi zi?
Cel mai recent răspuns: visinica , utilizator 14:42, 18 Iunie 2013
Puteti emite facturi de orice valoare, insa chitantele insumate nu trebuie sa depaseasca 5000 ron/zi. Fie incasati prin banca, fie emiteti chitante in mai multe zile, in asa fel incat sa va incadrati in aceasta suma.
Ultima modificare: Marți, 18 Iunie 2013
mediator_comeaga, utilizator
Puteti emite cate facturi doriti,de incasat puteti incasa oricat,doar ca pentru facturile mai mari de 5000 exista restrictii la incasare in sensul ca se pot incasa cu numerar doar 5000,restul cu ordin de plata sau toata suma cu ordin de plata.Restrictiile privesc doar platile intre persoane juridice,nu se pot face plati in numerar mai mult de 10000 catre mai multi furnizori si nici mai mult de 5000 catre unul singur
Sunt interzise plăţile fragmentate în numerar către furnizorii de bunuri şi servicii, pentru facturile a căror valoare este mai mare de 50.000.000 lei.
Multumesc pt raspunsuri.
Deci, daca am inteles bine: pentru cele trei firme, ar trebui sa intocmesc patru facturi cu chitante aferente (nu am cont bancar). Dar le pot intocmi si incasa cu data de azi (fiind vorba de exact 10500 lei), sau ar trebui in 3-4 zile?
Daca sunteti PFA, nu aveti statut de persoana juridica, deci restrictiile respective nu va privesc. Considerati raspunsul utilizatorului elenazan,ca foarte bun, excelent rezumat la intrebarea dvs.

Alte discuții în legătură

Plati furnizori cu numerar Doina B Doina B Buna ziua! Azi am aflat, cu intarziere (si stupoare) ca daca platesc cu numerar un furnizor, nu am dreptul sa achit de ex o factura de 6000 lei cu numerar ... (vezi toată discuția)
Modalitate plata fact. peste 5000 lei rodia rodia Am urmatoarele nelamuriri privind plata in numerar a unei facturi cu valoare peste 5000 lei. Sa zicem ca trebuie sa paltesc o factura de 6500 lei. Numerar nu ... (vezi toată discuția)
Incasare facturi georgetag georgetag as dori sa stiu exact care este modul de incasare a unei facturi.....prin casierie o factura cu valoare de pana la 5000 ron se poate incasa prin casierie ... (vezi toată discuția)