avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA transport extern maxi-taxi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

transport extern maxi-taxi

O societate de transport maxi-taxi, incheie un contract cu o societate din Romania, pentru un transport de muncitori in Franta. Sa efectuat transportul Romania- Franta si retur, s-a facturat transportul fara TVA.
Am trecut in decontul de TVA venituri fara TVA, ba chiar am avut si control de la Administratia Financiara si a fost de acord cu cele relatate mai sus.
Ce nu stiu este faptul, daca mai trebuie depusa o alta declaratie( tip 390) sau un alt decont, privindaceasta prestatie (venit) fara TVA.
Va multumesc mult!
dany
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:00, 31 Ianuarie 2009
Ordinul ANAF nr. 1747/2008 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 887 din 29 decembrie 2008.

Actul normativ vizeaza modificarea Ordinului ANAF nr. 1/2008 prin care se aproba Formularul 393 "Declaratie informativa privind veniturile obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane, cu locul de plecare din Romania .”

Potrivit ANAF, intrucat in anul 2008 a aparut fenomenul de subcontractare a autorizatiei obtinute de catre operatorii de servicii regulate de transport rutier international de persoane, pentru transmiterea catre organele fiscale a informatiilor privind veniturile obtinute din vanzarea unor astfel de bilete in anul 2008, este necesara identificarea persoanelor impozabile prin includerea in formularul (393) a informatiilor referitoare la seria si numarul licentei de transport.

Codul Fiscal prevede, conform art 1563 alin.(8), faptul ca, persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care presteaza servicii de transport international trebuie sa comunice printr-o notificare scrisa organelor fiscale competente, pana la data de 25 februarie inclusiv a anului urmator, suma totala a veniturilor obtinute din vanzarea de bilete pentru transportul rutier international de persoane cu locul de plecare din Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calendar depunere declaratii fiscale valentina370 valentina370 Buna ziua va rog ajutati-ma sa gasesc un calendar al depunerii declaratiilor fiscale pentru o Intreprindere Individuala , si ce declaratii trebuie depuse ... (vezi toată discuția)
Calendar obligatii fiscale pentru luna februarie 2012  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]10 februarie[/b] Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri ... (vezi toată discuția)
D 392b Livia Ghita Livia Ghita Buna ziua! Am o societate comerciala (SRL), neinregistrata in scopuri de TVA ce presteaza o activitate prevazuta la art. 141 alin (1) lit. a) ; CAEN ... (vezi toată discuția)