avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... deblocare garantie buna executie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

deblocare garantie buna executie

Va rog sa-mi spuneti daca, in cazul unui contract pentru proiectarea unui obiectiv de investitii care nu se mai executa, este legal ca beneficiarul sa refuze restituirea garantiei de buna executie retinuta pe parcursul elaborarii proiectelor pe faze de proiectare.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:48, 2 Noiembrie 2012
Normal nu, acum depinde si ce scrie in contractul semnat de parti, din culpa cui nu se mai realizeaza proiectul...
Autoritatile sunt cele care nu doresc ca lucrarea sa se mai execute. Beneficiarul spune ca in lege nu este prevazut acest fapt (restituirea garantiei in cazul neexecutarii investitiei) si, daca dorim restituirea garantiei, sa-l actionam in judecata.
In contract nu este prevazuta restituirea garantiei, termenele si conditiile in care aceasta se restituie ?

Daca nu aveti prevedere contractuala si nici nu vor sa o restituie de buna voie atunci nu aveti decat varianta actionarii in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune in contract de prestari servicii virgil1971 virgil1971 Va salut. Se poate vorbi despre inselaciune comisa de un prestator de servicii, in cadrul unui contract, daca beneficiarului, dupa ce a achitat avansul, i se ... (vezi toată discuția)
Derulare proiect feadr ContSters103316 ContSters103316 O Intr.Indiv .are un proiect aprobat, contractul de finantare semnat dar acum nu mai poate sustine cofinantarea. Este vorba de un proiect la masura 313 ,, ... (vezi toată discuția)
Antecontract vanzare-cumparare teren bogdan.bogdan bogdan.bogdan Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt un teren , am achitat un avans insa proprietarul nu are impozitul achitat de ceva vreme (pe baza faptului ... (vezi toată discuția)