avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Valabilitatea contractul bilateral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Valabilitatea contractul bilateral

Stie cineva ce valabilitatea poate avea un contract bilateral intre doua societati, una reprezentata prin domnul X si cealalta prin domnul Y? In loc de sematura domnului X semneaza Z, o persoana care nu este trecuta in contractul respectiv, iar societatea sustine si prezinta o imputernicire pentru Z, imputernicire care nu apare in acest contract.
Deci in contract nu semneaza persoana trecuta ci o alta persoana care nu apare in contract, dar societatea sustine ca are imputernicire, care nu apare mentionata in contract.
Cel mai recent răspuns: Patrick_ , utilizator 07:55, 3 Noiembrie 2012
Imputernicirea trebuie sa prevada limitele pe care le are mandatarul, ca atributii, ca durata de exercitare etc.
Contractul e valabil in masura in care Z avea capacitatea sa oblige societatea, si acest aspect depinde si de imputernicire.
Dacă s-ar pune problema anulării contractului din această cauză, ar fi oricum o nulitate relativă, deci partea care o invocă ar trebui să facă dovada că prin semnarea contractului de către Z i s-a produs o vătămare.

În fond care e problema?
Dacă semna X, atunci societatea reprezentaă de Y ar fi recunoscut contractul iar dacă a semnat Z nu-l recunoaște? Ce diferență este din moment ce ambele societăți contractante și-au asumat niște obligații contractuale pe care le respectă?

Ar putea fi o problemă dacă Z ar fi angajat societatea pe care o reprezenta la obligații peste limita mandatului avut (deci X ar fi avut interes să atace contractul) sau societatea reprezentată de Z nu si-ar respecta obligațiile asumate ( în acest caz Y ar fi avut interes să atace contractul).

Atâta vreme cât obligațiile asumate de cei care au semnat contractul sunt asumate și de cele două societăți, contractul este perfect valabil, nici una dintre părți nefiind prejudiciată prin semnarea de către Z a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire doina1234 doina1234 La licitatie se prezinta societatea X . La registrul comertului apar ca si asociati y si z. Toate actele cerute de catre autoritatea contractanta sunt ... (vezi toată discuția)
Procura demersuri cadastrale si vanzare teren zxz19 zxz19 Buna seara X imputerniceste pe Y sa facă toate demersurile cadastrale ....si sa vândă 2 terenuri. E ok dacă Y a semnat actele pt cadastru si apoi X ( ... (vezi toată discuția)
împuternicire danieldinica danieldinica Mă confrunt cu următoarea problemă: Locatarii blocului în care locuiesc, s-au hotărât să accepte construirea unei mansarde de către o firmă ,contra ... (vezi toată discuția)