avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit neplatit, predat unei firme de recuperari
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit neplatit, predat unei firme de recuperari

Am avut un credit la banca si nu l-am putut achita din cauza scaderii salariului.Nu am platit de 3 ani si banca m-a dat la o firma de recuperare si anume [editat].Va rog sa-mi spune-ti ce se poate intampla daca nu pot sa platesc acum fiind in somaj.Astept raspuns.
Ultima modificare: Joi, 1 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 08:29, 21 Noiembrie 2012
termenul e de 3 ani si se calculeaza de la data scadentei/ data la care se naste dreptul de a cere executarea silita. Termenul poate fi intrerupt sau suspendat.
As avea patru intrebari ce pot fi utile si altor oameni:

- Data executarii silite cum se poate afla? (Sunt in acelasi caz ca si doamna care de vreo trei ani nu mai stie nimic despre creditul dansei)
- Daca intre timp ne-am mutat in strainatate, se pot pune opriri si pe veniturile de aici?
- In caz ca ne cumparam un bun imobil in Romania pana sa se prescrie datoria, executarea silita se poate face oricand sa inteleg. Dar dupa?
- Cum e cu proprietatile din afara Romaniei dobandite intre timp?

Multumesc foarte mult celor ce imi vor raspunde!
Executarea se poate face si in strainatate, prin titlu executor european (regulamentul din 2004 pentru tarile UE mai putin Danamarca daca nu ma insel)) sau prin alte mijloace de recunoasterea hotararile judecatoresc nationale. Atat proprirea drepturilor (salariale in cazul dv) cat sechestru bonurilor inmobile. Executarea se poate afla pe situl al ministerul justitiei roman (www.portal.iust.ro). Prescrierea este de trei ani, dar fiti atent ca poate sa intrerupe pe orice comunicare la adresa din Romania.
Va multumesc pentru raspuns.
Din pacate ori nu stiu eu unde sa caut pe site, ori se afiseaza doar ultimele 100 de dosare pentru executari silite si asa cum va spuneam, nu stiu daca si cand s-a facut a mea iar partea cu intreruperea prescrierii nu o inteleg. Adica nu stiu la ce va referiti..
As fi vrut doar sa stiu daca exista o modalitate de a afla ce s-a mai intamplat cu toata povestea, fara sa apelez la un avocat care sa se intereseze.

Si daca tot scriu, as putea sa intreb de asemenea daca ati mai auzit ca firma de recuperari sa cada la un fel de invoiala cu "clientii" pentru plata in rate. Ma gandeam la un moment dat sa le propun asta dar nu stiu.. Oare se practica? Si daca da, doar inainte ca dosarul sa ajunga in instanta?

Multumesc.
Nu aveti ce cauta pe site decat sa vedeti daca un executor a cerut incuviintare de executare silita si s-a admis cererea. Intrati pe site, aveti o harta, cautati judecatoria de care apartineti cu domiciliul din buletin, intrati acolo si in partea de sus aveti scris numele partii, tastati-va numele si dati cautare, vedeti ce apare, daca apare ceva.
Daca dosarul dvs e la o firma de recuperari nu aveti ce gasi deocamdata, cautati sa va intelegeti cu ei pana sa se adreseze unui executor, daca vreti sa platiti in rate.
Daca nu vreti sa platiti , lasati-o asa.. pe principul " mie nu are ce sa mi se intample " si gata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie sau executare silita dator_ro dator_ro Sunt debitor la o banca din oct 2006 pentru suma de 4500 euro. Am platit doar primele rate, apoi am ramas fara munca. Ca multi alti romani am plecat in ... (vezi toată discuția)
Cand prescrie datoria? gabymad77 gabymad77 sotul a facut credit (1200ron)la ing inainte de casatorie( iulie 2005) si nu a platit nimik,in 2008 si 2009 au venit acasa la mama lui de la recuperari datorii ... (vezi toată discuția)
Cand se prescrie creditul? anul acesta sau in 2018? badcatro badcatro in 2008 am luat un credit de nevoi personale pe 10 ani. in anul 2011,luna noiembrie banca a cerut executarea silita a creditului.i s-a incuviintat cererea,dar ... (vezi toată discuția)